Nyheder

Fem intense uger starter for Hankook SuperCup

Fem intense uger starter denne weekend for Hankook SuperCup, når 2023 sæsonens 4. afdeling skal køres på Ring Djursland.

Den kuperede bane nær Tirstrup er en favorit blandt mange kørere, da ingen anden dansk bane har højdeforskellige, som bare er i nærheden af den snart 60 år gamle racerbane.

Forårssæsonen startede på Padborg Park i maj, fortsatte på FDM Jyllandsringen i maj, inden svenske Sturup Raceway lagde asfalt til de hurtige standardvogne, som stadig er til at komme i nærheden af for et beskedent budget.

Arne Hansen i Renault Clio III har føringen i det generelle Hankook SuperCup mesterskab, men er kun to point foran Claus Møller Jensen i Honda S2000. Treer i mesterskabet er Mikkel Brix Kristensen i BMW 325i, som har et hul på 34 point op til Møller Jensen.

Det er også de tre kørere, som er 1’er, 2’er, og 3’er i Hankook SuperCup 200 mesterskabet – men på grund af den anden pointskala for den kategori, er det Claus Møller, foran Arne Hansen, og Mikkel Brix. Her er der 6 point og 26 point mellem de tre kørere.

Foto: JJ Media
Arne Hansen har leveret godt og stabilt ræs gennem hele sæsonen, og har scoret point i alle 7 pointgivende løb indtil nu.

I Oldboysmesterskabet er Arne Hansen i front, foran Ole Klitgaard, som har valgt at springe denne weekend over, mens Jakob Borum i Honda Integra Type R kommer blæsende bagfra, efter han endelig fik styr på teknikken på Sturup Raceway. Arne har dog sådan et forspring i mesterskabet, at han er sikker på at kunne tage fra Djursland som mesterskabsførende i det mesterskab, selvom hvis han scorer nul point, og Borum maksimum.

Mark Bossen er i gang med sin allerførste sæson indenfor asfaltbanesport, og han har været på podiet flere gange i år, men har også betalt lidt lærepenge her og der. Det bliver spændende at følge ham gennem weekenden.

Der er en Hankook SuperCup debutant på banen denne weekend. Peter Mikkelsen har tidligere deltaget i Youngtimer, men er også kendt i rollen som banebyggerchef ved Copenhagen Historic Grand Prix, hvor han har fejret 25 års jubilæum. Han skal køre i en Renault Clio III i denne weekend, og kører både om de generelle, Hankook SuperCup 200, samt Oldboys pokalerne.

Foto: JJ Media
Den svenske luft gjorde godt for Jakob Borum i juni måned, hvor Honda’en for det meste opførte sig anstændigt. Nu har der været et par måneder til at få luget ud i de sidste små unoder hjemme på værkstedet.

Der er desværre ikke Live Streaming fra weekenden, men så er der en god mulighed for at komme ud på banen, hvor man kan se, høre og lugte alle de fantastiske biler, og måske få en snak med nogle af kørerne. Husk – hvis man er medlem af Dansk Metal, kan man komme gratis ind til alle de danske asfaltbaneløb på Ring Djursland, Padborg Park, og FDM Jyllandsringen – og så må man endda tage en ledsager med.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Kvalifikation 10.05
Løb 1 14.00

Søndag
Løb 2 10.15
Løb 3 15.10