Nyheder

Masser af svensk ræs for Hankook SuperCup

Hankook SuperCup var for første gang siden 2018 draget udenlands, da den 3. afdeling af dette års mesterskab skulle køres på Sturup Raceway i Sverige.

Det var faktisk allerførste gang at klassen overhovedet kørte i Sverige, da de tidligere udlandsbesøg har været Norge og Tyskland.

Desværre var der kun 5 kørere, som havde taget turen østpå, men de fik så til gengæld også mulighed for at køre i næsten 2 timer på den kuperede bane, henover weekenden. Weekenden blev dog afviklet sammen med Hankook 1600 Challenge, så der stadig var en god flok biler på banen.

Foto: JJ Media
Endelig kom der point på kontoen for Jakob Borum i 2023, efter tekniske problemer ved de to første afdelinger.

Den første træning blev kørt lørdag formiddag, og her var Jakob Borum hurtigste mand af alle i sin Honda Integra Type R. Mesterskabsførende Arne Hansen i Renault Clio III var toer, mens Mikkel Brix i BMW E46 325i var treer.

Mens det havde været tørvejr i træningen, åbnede himlen sig få minutter før kvalifikationen. Det gav meget forskellige dækvalg, hvor nogen satsede på tørvejrsdæk, mens andre hoppede på regndæk.

Det lykkedes Arne Hansen, som tidligere har vist sig som lidt af en regnvejrs specialist, at køre sig til generel Pole Position, foran Claus Møller Jensen, Jeff Nigel Lyngø-Grosen, Jakob Borum, og Mikkel Brix.

Planen var egentlig at der skulle have været kørt ræs lørdag eftermiddag, men det blev i stedet ændret til en ekstra træning, da der var nogle forhold i Hankook 1600 Challenge, som gjorde at der ikke kunne køres løb om lørdagen. Heldigvis var det eneste gang i løbet af weekenden, at der var våd asfalt mens de to klasser skulle køre.

I den træning var kun Jakob Borum, Claus Møller Jensen, og Jeff Nigel Lyngø-Grosen på banen, og de satte sig på 1-2-3 på en optørrende bane.

Foto: JJ Media
Mikkel Brix havde lidt udfordringer henover weekenden, men fik alligevel kørt en generelt 3. plads hjem i finaleheatet.

Søndag morgen blev weekendens første løb kørt. Her stak Claus Møller Jensen af sted, og henviste Arne Hansen til andenpladsen både generelt og i Hankook SuperCup 200. Jakob Borum sluttede treer. Mikkel Brix kom hjem på 3. pladsen blandt Hankook SuperCup 200 bilerne.

I Oldboys var Arne Hansen bedste mand foran Jakob Borum.

I heat 2 blev der byttet rundt på Top 8, men modsat de danske baner, var det på tværs af Hankook SuperCup og Hankook 1600 Challenge. Så det gav 5 langsommere biler i kraft af de mindre motorer og færre hestekræfter, inden Jakob Borum startede som bedste Hankook SuperCup kører. Det betød også at der var lidt tumult rundt på første omgang, da de hurtigere biler skulle finde vej forbi de lidt langsommere. Og når vi siger langsommere, var det altså kun med 3 sekunder i hastighedsforskel pr omgang mellem hurtigste Hankook SuperCup og hurtigste Hankook 1600 Challenge bil.

Efterhånden fik de kørt sig front, med en ret suveræn føring til Borum, da der kom Safety Car på banen, da to Hankook 1600 Challenge biler var kørt sammen.
Det tog en del omgange inden banen var ryddet igen, men det lykkedes Jakob Borum at køre sejren hjem, foran bedste Hankook SuperCup 200 bil med Claus Møller Jensen, og Arne Hansen, mens Jeff Nigel Lyngø-Grosen sluttede treer blandt Hankook SuperCup 200 deltagerne.

Jakob Borum var bedste kører i Oldboysmesterskabet, foran Arne Hansen.

Foto: JJ Media
Det var en meget mere tilfreds Jeff Nigel Lyngø-Grosen, som nu langt om længe havde fundet de vise sten omkring bremserne.

Klog af skade fra heat 2, blev heat 3 delt op af løbsledelsen som sædvanligt, med Hankook SuperCup bilerne ude i front, hvilket også gik meget bedre.

Her startede Mikkel Brix fra Pole, foran Jeff Nigel Lyngø-Grosen, og Arne Hansen.

Det var da også Mikkel der kom bedst af sted, man han kom hurtigt under pres fra Claus, som kortvarigt måtte afgive førstepladsen til Jakob. Desværre fik Borum tekniske problemer, og mistede fart, og så kunne Claus Møller Jensen køre en sikker sejr hjem, foran Arne Hansen, og Mikkel Brix.

Desværre måtte Jeff Nigel Lyngø-Grosen udgå, da han havde kørt nogle vragstumper op i dækket, hvilket endte i en punktering. Det blev kun endnu værre, da en konkurrent ramte ham, så begge biler blev skadet. En ærgerlig afslutning for Jeff, som ellers så ud til at have fået løst de bremseproblemer, som havde drillet ham i snart to hele sæsoner.

Arne Hansen var bedste Oldboyskører i mål, foran Jakob Borum.

Foto: JJ Media
Claus Møller Jensen var igen igen hurtig i den lille røde Honda S2000, og vandt alle tre heats i Hankook SuperCup 200 klassen.

Det er også Arne Hansen som fører Oldboysmesterskabet, efter den 3. afdeling af 2023 mesterskabet. Han er foran Ole Klitgaard og Jakob Borum, som har præcis det samme pointantal på andenpladsen.

Claus Møller Jensen er tilbage i front af Hankook SuperCup 200 mesterskabet, foran Arne Hansen og Mikkel Brix Kristensen. De tre har lagt lidt afstand til de efterfølgende kørere, så mesterskabet skal formentlig afgøres mellem de tre.

Arne Hansen holder marginalt fast i føringen i Hankook SuperCup mesterskabet, som der scores point til på tværs af de to kategorier, som er adskilt med 200 hk grænsen, og en lidt anden vægt/effekt til Hankook SuperCup 200 klassen. Claus Møller Jensen er toer, mens Mikkel Brix Kristensen er treer.

Foto: JJ Media
Arne Hansen holder fast i føringen i både Oldboysmesterskabet, samt det generelle Hankook SuperCup mesterskab.

Nu går Hankook SuperCup på sommerferie. Vi vinder tilbage den 2.-3. september på Ring Djursland, hvor en intens slutspurt starter, med sæsonens tre sidste løbsweekender fordelt ud over fem uger.

God sommer alle sammen – vi ses til september.