Nyheder

Forrygende Hankook SuperCup ræs på Djursland

Der var forrygende ræs i Hankook SuperCup, da den 4. afdeling af 2023 mesterskabet blev kørt på Ring Djursland.

Selvom der desværre kun var 6 biler til start, blev der virkelig kæmpet på kryds og tværs, og med masser af overhalinger og tæt ræs.

Foto: JJ Media
Mark Bossen (3), Peter Mikkelsen (2), og Arne Hansen (277) leverede fedt Clio ræs i heat 1 – og det fortsatte i de to andre løb, med andre bilmærker involveret

Weekenden startede med tidtagningen klokken 10.05, og allerede efter få minutter, var der dramatik.

Claus Møller Jensen fik bremsesvigt for enden af trapperne, hvor bilen kom i slinger. Uheldigvis var en konkurrent fra Hankook 1600 Challenge lige i skudlinjen, som Claus slet ikke havde mulighed for at undvige. Det kostede et ødelagt forhjulsophæng på den røde Honda 2000, så han var ude af spillet resten af lørdagen, og skulle derfor hjem til Nordjylland efter stumper. Konkurrenten ”slap” med en bulet dør og side, men kunne køre weekenden videre – det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt.

Men Jakob Borum i Honda Integra Type R satte hurtigste tid af alle, foran debuterende Peter Mikkelsen i en Renault CLIO III, og Mikkel Brix Kristensen i BMW 325i på tredjepladsen.

Foto: JJ Media
Jakob Borum beviste igen, at han er rygende hurtig, når ellers teknikken ikke stikker en kæp i alufælgen.

Det skulle dog ikke være dagens eneste dramatik.

Da Mikkel Brix startede bilen op til heat 1, lød den meget mærkelig, og holdet fik hurtigt konstateret at det var vandpumpen på den, som var i stykker. Dermed kom han ikke til start.

Så var der 4 tilbage.

På vej rundt på opvarmningsomgangen begyndte Jakob Borums racer at lyde mærkelig. Efter han egentlig havde parkeret bilen på startgridden, og forsøgt at stoppe og starte bilen, og hvad han ellers kunne fra førersædet, valgte han at køre bilen i pit, og ikke komme til start, da bilen manglede benzintryk.

Så var der 3 tilbage.

Men de 3 – Peter Mikkelsen, Arne Hansen og Mark Bossen leverede fantastisk ræs i hver deres Renault CLIO III. Allerede i første sving var Bossen forbi Hansen, og inden den første omgang var slut, var Bossen i føring af løbet. Efter en god start, var Mikkelsen kortvarigt nede på 3. pladsen, inden han fik kæmpet sig tilbage forbi Hansen på 11. omgang.

Foto: JJ Media
Mark Bossen havde sæsonens bedste weekend resultatmæssigt, med den første generelle sejr i Hankook SuperCup.

Hansen begyndte dog at døje med bremserne, som han følte var mærkelige. Det kulminerede på 13. omgang – ironisk nok – hvor Arne desværre endte i gruset for enden af langsiden.

Så var der 2 tilbage – men Bossen og Mikkelsen kørte tæt og fair ræs hele vejen til målstregen, med Mark Bossen som generel sejrherre foran Peter Mikkelsen. Arne Hansen havde kørt nok omgange til at blive klassificeret, så der var point til de tre i både det generelle og i Hankook SuperCup mesterskabet.

Foto: JJ Media
Efter et ordentligt hak i Honda tuden, var Claus Møller Jensen tilbage på banen igen søndag formiddag.

Søndag formiddag var alle biler klar igen. Og hold da helt op for et ræs der blev kørt på de 16 omgange. Mark Bossen skød hurtigt frem i føring af feltet, hvor Arne Hansen kørte af sted på andenpladsen.

Stille og roligt fik Jakob Borum og Claus Møller Jensen arbejdet sig op gennem feltet, hvor Hansen og Peter Mikkelsen også begyndte at bytte pladser.

Hansen tabte lidt fart, og halvvejs i løbet lå han på sidstepladsen. Men de fem andre blev ved med at bytte pladser frem og tilbage. Borum tabte fart mod slutningen af løbet grundet elektriske problemer, og faldt derfor bagud igen, mens Claus Møller Jensen tog føringen af løbet, som også endte med at vinde løbet foran Mark Bossen.

Efter at have været både 4’er og 5’er på de 16 omgange, kom Mikkel Brix frem på P3, og snuppede derfor en podieplads.

Foto: JJ Media
Peter Mikkelsen er normalt vandt til at køre ræs i en ældre Porsche. Men han fandt sig hurtigt ind i rytmen, selvom det sekventielle gearskifte drille ham lidt i starten.

Da man vender top-6 i startopstillingen mellem hvert heat, var der rodet godt og grundigt rundt i feltet igen.

Jakob Borum gik desværre glip af løbet, da de elektriske problemer fra heat 2 ikke blev løst.

Mikkel Brix Kristensen kom først ud af det første sving, og fik hurtigt slået et hul til forfølgerne, som lå og kæmpede. Stille og roligt fik Claus Møller Jensen arbejdet sig op gennem feltet, og blev derfor nærmeste udfordrer til Brix. Her meldte dramatikken sig igen, da BMW raceren begyndte at sætte ud, og dermed forsvandt det som ellers lignede en sikker sejr for den unge kører.

I stedet kunne Claus Møller Jensen køre først over stregen, mens Mark Bossen også lige nåede forbi Mikkel Brix, som dog lykkedes i at holde Peter Mikkelsen bag sig.

Foto: JJ Media
Mikkel Brix Kristensen var meget tæt på at tage sejren i heat 3, men teknikken ville ikke give ham den afslutning på weekenden.

Efter weekenden er der ændret lidt i mesterskaberne. Arne Hansen fører stadig generelt, foran Claus Møller Jensen og Mikkel Brix Kristensen. Mark Bossen og Jakob Borum er rykket frem på 4. og 5. pladsen i det generelle mesterskab.

I Hankook SuperCup 200 er Claus Møller Jensen trukket længere væk, på trods af hans nul-scorer i løb 1. Arne Hansen er stadig toer, mens Mark Bossen og Mikkel Brix Kristensen er helt lige på 3. pladsen. De fire kørere har stadig en matematisk chance for at vinde mesterskabet.

Blandt Oldboyskørerne er mesterskabet næsten – men kun næsten – afgjort. Arne Hansen er 54 point foran Jakob Borum, og 58 point foran Peter Mikkelsen, som har lavet et tigerspring op foran Ole Klitgaard. Der er 60 point at køre om i de resterende 2 løbsweekender, så derfor skal meget gå galt, hvis ikke Hansen kan kalde sig mester allerede i Padborg.

Foto: JJ Media
Arne Hansen drager fra DM4 som førende i både det generelle Hankook SuperCup mesterskab og Oldboysmesterskabet.

Den næste afdeling køres på Padborg Park den 15.-16. september, i forbindelse med Night Race.

Vi ses igen om halvanden uge til mere fedt ræs i Hankook SuperCup.