Nyheder

Hankook SuperCup 2023 afgjort i allersidste heat

Spændingen i Hankook SuperCup 2023 varede ved, helt indtil allersidste heat, da finalen blev kørt på FDM Jyllandsringen.

Med 9 tilmeldte biler, blev der kørt utroligt tæt, og kæmpet hårdt men fair mellem stort set alle bilerne – mere om det senere.

To af mesterskaberne stod stadig åbne, da kørerne mødte op til weekenden. Arne Hansen var i front af det generelle Hankook SuperCup mesterskab, mens Claus Møller Jensen var i front af Hankook SuperCup 200 mesterskabet.

Foto: JJ Media
Der var gode kampe i Hankook SuperCup 200 kategorien weekenden igennem, her med Mark Bossen (3) foran Claus Møller Jensen (245) og Kurt Poulsen (226).

Weekenden startede lørdag formiddag, hvor der kun var et enkelt programpunkt, mens alle tre heats skulle køres i løbet af søndagen.

Det havde regnet gennem fredagen, og med den svage sol og lave efterårstemperaturer om natten, var banen ikke nået at tørre helt op, da tidtagningen skulle køres 9.35. Havde der kun været 2 omgange til at sætte tiden, ville regndæk nok have været det rigtige, men efterhånden som bilerne fik kørt mere og mere, kom der et tørt spor rundt på størstedelen af banen.

Det nåede Claus Møller Jensen desværre ikke at opleve, da han satte bilen i sandfanget i Sving 1 på den blot anden flyvende omgang, da han fik bremset lidt for sent efter forholdene. Det gav en Safety Car, hvor de andre så kunne tøffe stille og roligt rundt, og få endnu mere varme i dækkene.

Og så begyndte tiderne ellers at rasle ned, hvor Mathias Dall og Jakob Borum dystede om at sætte hurtigste tid af alle. Den ære endte med at tilfalde Dall.

Foto: JJ Media
Jeff Nigel Lyngø-Grosen har gang på gang måtte kæmpe med tekniske drillerier i VW Polo GTi raceren. Nu har han hele vinteren, til at få den sat i tip top stand, så den er klar til 2024.

Arne Hansen blev den hurtigste Hankook SuperCup 200 bil med startposition 3, og det var bestemt ikke nogen overraskelse, da han altid har elsket at gøre på glat bane, og kun endnu bedre, hvis der kommer regndæk på bilerne.

Weekenden sluttede desværre for Mikkel Brix Kristensen, inden den for alvor var kommet i gang. Den uheldige nordjyde fik kun to omgange, og så fossede vandet ellers ud af en sprunget køleslange. Hurtigt kunne holdet konstatere at toppakningen var defekt på BMW 325i raceren, men efter at have kæmpet med motoren gennem resten af lørdagen, og helt op af søndagen, måtte de desværre læsse bilen på traileren, og se medaljechancerne fordufte. Super ærgerligt for ham, og de hårdtarbejdende mekanikere omkring holdet.

Foto: JJ Media
Mikkel Brix Kristensen fik desværre ikke meget køretid ved sæsonfinalen, men når bilen ellers har kørt, har han vist rigtig god fart.

Søndag formiddag holdt der 8 biler klar til heat 1. Det blev en dramatisk første omgang, hvor Jakob Borum var hurtig til at tage føringen, men med Mathias Dall lige bagved. Længere tilbage i feltet var Claus Møller Jensen en tur af banen i Sving 3, hvor den røde Honda S2000 havde en vild tur ind over sandfanget og græsset, inden han kom ud på den anden side af Hesteskoen. Det blev dog dømt som afkortning af banen, så han fik en 10 sekunders Stop & Go for det. Den nåede han dog ikke at tage, inden han måtte udgå med tekniske problemer.

De to holdkammerater Rene Andreassen og Kurt Poulsen, som plejer at dele en bil i Danish Endurance Championship, havde hver deres Renault Clio III med denne gang, og det kom til nærkontakt mellem de to, hvilket gav en noget anderledes udseende front på Andreassens bil. Men han kæmpede videre helt til målstregen, og slog Poulsen. Det havde dog taget lidt hårdt på materiellet, på grund af den manglende køling, så han måtte sidde heat 2 over, inden han var klar til heat 3.

Mark Bossen fik has på Arne Hansen og sluttede som bedste Hankook SuperCup 200 bil, efter de to havde kæmpet frem og tilbage over de 13 omgange. Føromtalte Andreassen sluttede treer.

Foto: JJ Media
Jakob Borum fik kamp til stregen denne weekend, hvor han og Mathias Dall skiftedes til at sætte hurtigste omgange, og få snuden foran konkurrenten.

Der var drama allerede inden heat 2 gik i gang, da Claus Møller Jensen ikke nåede til opligning tids nok, til at blive lukket på banen. Det betød at han måtte se til fra sidelinjen.

Igen kom Borum bedst fra start, og selvom han startede fra 5. startposition, var han førende efter den første omgang, og så længe ud til at tage sejren. Der kom dog Safety Car med få minutter tilbage, da der var en bil fra Hankook 1600 Challenge bil, som skulle løftes ud af sandkassen. Løbet blev givet frit igen, og her fik Dall timet angrebet perfekt, og kunne køre over målstregen som vinder af heat 2.

Blandt Hankook SuperCup 200 bilerne lykkedes det Kurt Poulsen at køre sejren hjem, foran Mark Bossen og Arne Hansen, efter nogle tætte dueller.

Foto: JJ Media
En aerodynamisk ændret Renault Clio III kan bestemt ikke anbefales – i hvert fald ikke hvis den ser ud som Rene Andreassen’s i heat 1.

Heat 2 blev desværre sæsonens sidste for Jeff Nigel Lyngø-Grosen. Efter han havde haft problemer med servostyringen mod slutningen af kvalen, hvor en sten havde slået hul i beholderen til servoolien, fortsatte problemerne i heat 1 med en punktering, foruden flere problemer med servoen. Så forud for starten af heat 2, måtte han pille det fra, og så ellers bare bruge overarmene. Midt i heatet var han ved at tabe bagenden af raceren, og kunne ikke nå at redde bilen, på grund af det tunge styretøj, og ramte desværre en Hankook 1600 Challenge bil, og måtte udgå med skader, som ikke kunne blive løst inden heat 3. Men super ærgerlig afslutning for ham på 2023, men meget symptomatisk for Lyngø-Grosen’s held i 2023.

Resultatet af heat 2 flaskede sig dog perfekt for Claus Møller, som kunne kåres som Hankook SuperCup 200 mester 2023, endda uden at køre en meter i heatet.

Foto: JJ Media
Kurt Poulsen sidder normalvis lidt længere i bilen i DEC løbene, men han fandt sig hurtigt til rette i sprint disciplinen.

Det generelle mesterskab skulle dog stadig afgøres i heat 3, hvor der kun var et enkelt point mellem Claus og Arne Hansen. Så bedst placerede af de to, ville vinde mesterskabet.

Der var dramatik allerede for enden af publikumslangsiden, hvor Mathias Dall og Jakob Borum uheldigvis kom lidt for tæt på hinanden, og Borum endte med forhjulene ude i sandfanget – og så er det ikke nemt at komme ud med en forhjulstrukken Honda Integra. Det udløste en Safety Car, så han kunne blive trukket i sikkerhed.

Derfor var det ikke det store problem for Dall at fuldende hattricket, mens han lod resten af feltet kæmpe om Hankook SuperCup 200 pokalerne. Her leverede Mark Bossen fænomenal kørsel, og tog sæsonens sidste heatsejr, mens Claus Møller Jensen fik kæmpet sig hjem på andenpladsen, med Rene Andreassen treer.

Arne Hansen blev desværre hurtig ukampdygtig, da han fik tekniske problemer med sin Renault CLIO III, og måtte humpe sig i mål, langt efter konkurrenterne. Men det var også tæt på at gå galt for Claus Møller, som stille og roligt tabte trækkraft, henover de 9 omgange. Efter heatet, på vej ind i pitten, satten motoren sig, og kunne ikke startes op igen. Så var det sket en omgang eller to tidligere…

Men efter alle de problemer med bremseproblemer, motorproblemer og afkørsler gennem 2023, kunne Claus Møller Jensen endelig kalde sig Hankook SuperCup mester, foran Arne Hansen, mens Mark Bossen fik kørt sig til Bronzemedaljen. Arne Hansen er den eneste kører i feltet, som har scoret point i hvert eneste heat, men da sæsonens 3 dårligste resultater skal trækkes fra, endte det med at koste mesterskabet for Hansen, som skulle smide 47 af de indkørte point, og dermed endte 3 point bagved Claus Møller Jensen.

Foto: JJ Media
Claus Møller Jensen – Hankook SuperCup og Hankook SuperCup 200 mester 2023.

I Hankook SuperCup 200 er Claus Møller Jensen ligeledes mester, og her gjorde problemerne i det sidste heat for Arne Hansen, at Mark Bossen smuttede forbi, og tog sølvmedaljen foran Hansen.

Blandt Oldboyskørerne var mesterskabet allerede afgjort inden weekenden, hvor Arne Hansen vandt titlen, foran Jakob Borum, som måtte nøjes med sølv på trods af to sejre denne weekend. Peter Mikkelsen sluttede med Bronze blandt kørerne på minimum 45 år.

Foto: JJ Media
Arne Hansen – Oldboysmester 2023

Mark Bossen kan også kalde sig Rookiemester 2023, hvor kun Mathias Dall var udfordrer i to af sæsonens weekender.

Foto: JJ Media
Mark Bossen – Rookiemester 2023

Der skal lyde et kæmpe tillykke til alle kørerne, efter masser af godt ræs henover sæsonen.

I alt har der været 13 kørere til start i sæsonen. Vi kunne godt have ønsket os flere deltagere, men især Hankook SuperCup 200 feltet har leveret forrygende ræs i år. Sæsonens mest mindeværdige heat var helt klart Heat 2 på Ring Djursland, hvor 5 biler kørte i en stor klump, og igen og igen byttede placeringer.

Der skal lyde en stor tak til de fire baner, som vi har besøgt gennem 2023 – Padborg Park, FDM Jyllandsringen, Sturup Raceway, og Ring Djursland. Det har som altid været en fornøjelse at gæste jeres anlæg – og i samme åndedrag skal der lyde en tak til alle de frivillige på banerne, som er med til at afvikle løbsweekenderne, uanset om det så er pitofficials, flagposter, eller rydningspersonel, eller en helt fjerde funktion. Uden jer, har vi ikke mulighed for at udøve sporten, som vi elsker.

Foto: JJ Media
Mathias Dall – sejr i fire ud af fem kørte heats i 2023 i Hankook SuperCup. Flot kørt, af den unge kører i den flotte Renault Clio V.

Vi glæder os allerede til 2024 sæsonen, hvor vi kan forvente mere af det samme. Vi har allerede dækaftalen med Hankook på plads, og der bliver arbejdet på en spændende løbskalender.

Når vi har mere nyt om den, skal vi nok få det annonceret, og i nærmeste fremtid bliver der også indkaldt til den årlige generalforsamling. Så Hankook SuperCup står bestemt ikke stille, selvom bilerne nu er skubbet i garagerne for 2023.

Vi ses igen i foråret 2024, til endnu mere godt ræs i Hankook SuperCup.