Nyheder

Mesterskabskamp til sidste heat i Yokohama SuperCup

Spændingen blev bevaret helt indtil allersidste heat i Yokohama SuperCup 2022 sæsonen, da sæsonfinalen blev kørt på Padborg Park.

Selvom kun et halvt dusin kørere havde taget turen til den sønderjyske bane, blev der i den grad kæmpet om pladserne.

Oliver Rømer kom til weekenden som førende i det generelle mesterskab, foran Simon Birch og Simon Seiersen. I Yokohama SuperCup 200 og Oldboysmesterskabet havde Peter Obel allerede sikret sig titlen, og gik derfor i stedet efter at køre Danish Endurance Championship, som han har kørt parallelt med Yokohama SuperCup sæsonen.

Foto: JJ Media
Et meget sigende billede fra Yokohama SuperCup i 2022 – Simon Birch (53) og Oliver Rømer (31) i intens kamp om ikke kun løbssejren, men også mesterskabskampen.

Lørdag formiddag skulle der køres Tidtagning, som weekendens allerførste punkt. Her så det meget længe ud til at Simon Birch skulle tage sin 4. Pole i 2022 sæsonen. Holdet valgte at parkere bilen i pitten, med få minutter tilbage. Til gengæld var det her at banen var hurtigst, og på allersidste omgang slog Oliver Rømer ham. Simon Seiersen var 3. hurtigste kører.

Lørdag eftermiddag blev heat 1 kørt. Her kom Rømer bedst af sted, men var hårdt presset af Birch på første omgang. Det lykkedes dog stille og roligt at få åbnet et lille hul, så det egentlig begyndte at se komfortabelt ud. Men få omgange før slut, kom der pludselig tekniske problemer for Rømer, så han ikke blot mistede føringen, men røg helt ned på fjerdepladsen, da bilen var gået i Nødprogram.

Dermed kunne Simon Birch køre sig til sejr, foran Simon Seiersen, mens Morten Christensen tog den sidste podieplads.

Foto: JJ Media
Mark Bossen debuterede i Yokohama SuperCup 200, hvor han stille og roligt fik mere fart i bilen henover weekenden.

Mark Bossen var den eneste Yokohama SuperCup 200 kører i weekenden, hvor han havde overtaget den blå og orange Renault Clio 3, som Peter Obel havde sikret sig mesterskabet i. Han fik stille og roligt kørt sig varm, og fandt mere og mere fart henover weekenden, hvor alle tre heats blev gennemført. I heat 1 havde han en fantastisk duel med Lars Christensen, som var den eneste Oldboyskører på banen. Lars havde en simpel opgave for weekenden – hvis han gennemførte alle tre heats, ville han slutte toer i Oldboysmesterskabet, og den første del af den mission blev fuldført lørdag eftermiddag.

Foto: JJ Media
Lars Christensen var tilbage for 3. gang i 2022, og havde nogle fede dueller med Mark Bossen gennem to af de tre heats.

Søndag formiddag skulle Lars starte på Pole, foran Bossen, Oliver Rømer, Morten Christensen, Simon Seiersen, og Simon Birch.

Senior Christensen trak sig hurtigt fra den kamp, og gik igen i kamp med Bossen, og de to havde endnu en løbslang duel.

Hurtigt fik de to gange Simon kørt sig i front af heatet, men da Birch blev dømt for tyvstart, og skulle afsone en strafbane, mistede han føringen af heatet, og blev i stedet wingman for Seiersen, som kunne køre sin første heatsejr hjem, i sin debutsæson indenfor asfaltbanesport. Længe lagde Rømer pres på Birch, men igen indtraf der tekniske problemer med raceren, og han endte med at falde til sidstepladsen. Morten Christensen tog igen 3. pladsen i heatet.

Foto: JJ Media
Oliver Rømer var eneste kører, som scorede point i samtlige heats i 2022. At teknikken så skulle spille ham et pus til allersidst, var super ærgerligt for holdet.

Til finaleheatet holdt Rømer dermed på Pole Position, foran Lars Christensen, Mark Bossen, Morten Christensen, Simon Birch, og Simon Seiersen.

Missionen for Birch var ret enkel – gennemførte han heatet, var han mester, men udgik han, og Rømer til gengæld fuldførte, ville mesterskabet gå til Rømer i stedet.

Det var Rømer som tog starten på heatet, og lå i front i de første tre omgange. Herefter havde han og Birch en duel omkring føringen, som bølgede frem og tilbage et par gange, inden den unge kører fik kontrol over heatet, og åbnet et hul op, som Rømer ikke længere kunne lukke. Simon Seiersen kørte weekendens 3. podieplads hjem, og fuldendte dermed 1-2-3 sættet gennem weekenden.

Foto: JJ Media
Simon Seiersen tog endelig sin første sejr i Yokohama SuperCup i heat 2, da han fik Honda snuden over målstregen, som den første kører.

Lars Christensen havde også gennemført heat 2, men i heat 3 snød kolde bagdæk ham på den første omgang, så han spandt rundt. Da han skulle tilbage på ret kurs, fik han snuden ud over en curb, og det gjorde at bilen sad uhjælpelig fast. Det udløste en Safety Car, så han kunne blive trukket fri – og samtidig var han dømt ude af løbet.

Efter 18 kørte heats i sæsonen, kunne Simon Birch kåres som årets Yokohama SuperCup mester. Oliver Rømer sluttede på andenpladsen, mens Simon Seiersen kørte 3. pladsen.

Peter Obel vandt Yokohama SuperCup 200 mesterskabet, foran Jeff Nigel Lyngø-Grosen, og Tom Jørgensen.

Peter Obel vandt ligeledes Oldboysmesterskabet, foran Tom Jørgensen, mens Lars Christensen sluttede treer.

Simon Seiersen var årets Rookiekører.

Foto: JJ Media
Morten Christensen kom til weekenden med et mål om pokaler – og det scorede han også i to ud af tre heats.

Det var afslutningen på en spændende sæson, hvor i alt 20 kørere har været på banen i en eller flere weekender. Målet for 2023 er at der forhåbentlig kommer endnu flere kørere til Danmarks sjoveste standardvognsklasse, og at dem som stiller op, kommer til at deltagere i flere hvis ikke alle løbsweekenderne.

Klassen vil gerne takke sponsorerne Yokohama, vital IT, og Låsby Ejendomsservice for støtten gennem sæsonen. På grund af jer har det været muligt at gennemføre sæsonen til en overkommelig pris for alle deltagerne.

Derudover skal der lyde en tak til alle banerne og officials – uden jer ville der ikke være noget motorløb, og dermed ikke nogen Yokohama SuperCup. Og tak til alle tilskuerne, som har fulgt os på banen eller hjemme bag skærmene. Det er fedt at opleve så stor interesse.

Foto: JJ Media
Simon Birch – Yokohama SuperCup Danmarksmester 2022

Som klasse glæder vi os allerede til 2023. Der kommer med garanti nyheder henover vinteren, så det er med at holde øje og ører stive, selvom det primært er værkstedstid i de næste mange måneder.

Sidst men ikke mindst vil vi gerne sige tak til alle kørerne, som har stillet op i 2022 – og vi håber at se jer alle sammen, og endnu flere til i 2023.

Ha en god vinter alle sammen.