Nyheder

Hankook SuperCup tilbage i Danmark igen

Efter åbningsløbet i Hankook SuperCup 2024 blev kørt på svensk asfalt, er klassen nu tilbage i Danmark.

Den anden afdeling af årets mesterskab skal køres på Ring Djursland, hvor der i skrivende stund er fem kørere tilmeldt.

Mesterskabsførende Jacob Sevel Andersen er ikke tilmeldt løbet, så det efterlader toer i stillingen, Claus Møller Jensen, med en gylden mulighed. Den forsvarende mester har valgt at beholde de lige knap 200hk på motoren, og derfor fik han også baghjul af mærkekollegaen med lige knap 250hk i Sverige.

Foto: JJ Media
Tino Vang Jørgensen er aktuel på en delt andenplads i mesterskabet, så målet er at gå i front af stillingen denne weekend.

Tino Vang Jørgensen har også gode muligheder for at hoppe fremad i stillingen. Den orange Seat Leon Supercopa skulle lige have rusten fra en racerpause i 2023 af, men med en 2. og 4. plads i Sverige, er han på papiret en af de allerhurtigste i den kommende weekend.

Det vil Dan Pedersen i Volvo S40 forsøge at bestride. Sverige var den blot anden weekend i raceren, og teamet lærte rigtig meget om den, så de forhåbentlig kan finde endnu mere fart på banen nær Tirstrup.

Chris Leonhard er også på banen igen, og denne weekend har han tilmeldt sig Hankook SuperCup 200 klassen, for biler med optil 200hk, hvor han så bliver direkte konkurrent med Claus Møller Jensen. Aktuelt ligger Pedersen og Leonhard på det samme pointantal, så vi må se hvem af de to, som kommer ud af weekenden med flest point.

Sidste tilmeldte kører er Jørn Støvring. Han kommer med Hankook SuperCup feltets mindst motoriserede racer i form af en Suzuki Swift Sport, men vil egentlig bare gerne ud at hygge sig, og så se om raceren er skruet rigtigt sammen. Han har tidligere stillet til start i klassen med en lignende Swift, så han ved hvad han går ind til.

Foto: JJ Media
Dan Pedersen bliver mere og mere dus med den svenske racer. Så bliver det til den første heatsejr denne weekend?

Hankook SuperCup skal igen dele banetiden med Hankook 1600 Challenge, så der også er en portion biler fra den klasse, som dyster med ude på banen, men scorer point til deres eget mesterskab.

Skulle man have lyst til at komme til Ring Djursland, er der – ligesom til alle de andre danske løbsweekender på de permanente baner – gratis adgang, såfremt at man medlem af Dansk Metal. Så kom ud og se noget godt racerløb, hvor der er alt fra motorcykler til store V8 racere i nogle af andre deltagende klassen

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Kvalifikation 09.50
Løb 1 11.50

Søndag
Løb 2 13.35
Løb 3 15.15