Nyheder

Honda dominans i Padborg

Hankook SuperCup startede 2023 sæsonen på Padborg Park, hvor især et mærke gjorde sig bemærket på resultatlisterne.

Der var 7 biler i serien for lettere modificerede standardvogne, som havde taget turen til det sønderjyske, med et par efteranmeldelser, og et par afbud.

Foto: JJ Media
Claus Møller Jensen (245) startede sæsonen med fuld fart, og distancerede hurtigt konkurrenterne.

Weekenden startede med en træning ved lørdag middagstid, og her var Jakob Borum hurtigst i Honda Integra Type R. Claus Møller Jensen i Honda S2000 var næsthurtigste kører, mens Arne Hansen på P3 var hurtigste mand af i alt tre Renault Clio III i feltet.

Midt på eftermiddagen var det tid til kvalifikation. Den måtte Jeff Nigel Lyngø-Grosen desværre sidde over, da han havde problemer med det helt nye bremsesystem, som han havde monteret på bilen henover vinteren.

Jakob Borum var igen hurtigste mand, men det blev desværre også det sidste at vi så til bilen i den første løbsweekend, da motoren valgte at opgive ævred. Så der ligger nogle timers arbejde hjemme på værkstedet, inden vi forhåbentlig ser ham igen.

Foto: JJ Media
Desværre måtte Jakob Borum trække sig med motorproblemer efter kvalifikationen. Vi håber at han få løst problemerne inden den næste løbsweekend.

Claus Møller Jensen var næsthurtigste mand, mens Mark Bossen i sin blot 2. løbsweekend skulle starte fra tredjepladsen.

Det var en travl lørdag, da heat 1 allerede skulle køres lørdag eftermiddag.

Med førstepladsen fri, blev det nemt for Claus Møller Jensen at tage starten, mens debutanten i klassen Mikkel Brix lavede en forrygende start, og kom helt op på andenpladsen i starten, fra 5. startposition.

Foto: JJ Media
Ole Klitgaard skulle lige vænne sig til Renault Clio 3 raceren igen, som han faktisk debuterede i for 17 år siden hos selv samme Sally Racing. Siden da har han været forbi en masse andre biltyper.

Desværre kom der Safety Car på anden omgang i løbet, da Jeff Nigel Lyngø-Grosen igen fik problemer med bremserne, som låste baghjulene ind i Big Mag svinget, og derved sendte ham baglæns i sandkassen. Heldigvis skete der ikke noget med bilen, men den sad så dybt begravet, at der ikke var andre muligheder end at sende en gummiged ud for at trække ham fri igen.

Da løbet blev givet frit igen, startede en forrygende duel mellem Mikkel Brix og Arne Hansen omkring 2. pladsen i løbet. De to kæmpede indædt med hinanden, hvor det endte med at den forhjulstrukne Clio kom forbi den baghjulstrukne BMW.

De sidste par omgange af løbet kom Brix under pres fra Mark Bossen, som efter et par omganges kamp kom forbi.

Foto: JJ Media
Mikkel Brix havde en god debutweekend i klassen, hvilket samtidig var løbsdebutten for ham i BMW 325i modellen.

Det var dog Claus Møller Jensen som kunne krydse målstregen som vinder af heatet, foran Arne Hansen og Mark Bossen.

Alle kørerne i feltet var Hankook SuperCup 200 biler, så derved endte det med samme resultat her.

Hansen sluttede også heatet som bedste Oldboyskører, mens Ole Klitgaard blev toer.

Foto: JJ Media
Jeff Nigel Lyngø-Grosen døjede med nogle bremseproblemer gennem det meste af weekenden. Men når det kørte for ham, var der god fart i den lille hvide VW Polo GTi.

Herefter skulle kørerne vente knap 21 timer inden den stod på Heat 2, søndag eftermiddag.

Desværre var Ole Klitgaard ikke til start, så det gav reelt Mikkel Brix Pole Position, foran Mark Bossen, og Arne Hansen.

Det blev dog en forrygende første omgang for Claus Møller Jensen, som hurtigt var i front af feltet, og trak væk. Mikkel Brix holdt dog fast i andenpladsen, og var først under pres fra Arne Hansen, inden Mark Bossen kom forbi, og pressede ekstremt hårdt på.

Foto: JJ Media
Mark Bossen havde en rigtig god start på 2023, indtil en dyr fejl i allersidste sving i heat 2 ikke blot kostede ham en podieplacering, men også en masse mesterskabspoint.

Det pres blev desværre lidt for fysisk på allersidste omgang, hvor Bossen ramte op i bagenden på Brix, hvor sidstnævnte endte i sandkassen. Det vurderede dommerne til at være en påkørsel, og derfor blev Bossen udelukket fra heatet. Super ærgerlig afslutning på en ellers god duel.

Men Claus Møller Jensen kunne igen kalde sig sejrsherre, foran Arne Hansen, mens Mikkel Brix stadig blev scoret som treer i mål.

Foto: JJ Media
Det var vinklen som de andre Oldboyskonkurrenter, og en stor del af Hankook SuperCup 200 feltet så Arne Hansen fra denne weekend. Der var godt med fart på, efter skiftet fra en Clio 2 til en nyere Clio 3.

Efter den første løbsweekend er Claus Møller Jensen i front af Hankook SuperCup mesterskabet, foran Arne Hansen og Mikkel Brix, hvilket ligeledes er stillingen i Hankook SuperCup 200.

Arne Hansen er førende i Oldboysmesterskabet, med to heatsejre ud af to mulige.

Den næste afdeling af Hankook SuperCup 2023 køres den 20.-21. maj på FDM Jyllandsringen, hvor der forhåbentlig kommer lidt flere kørere til start.