Nyheder

Hankook SuperCup sætter i gear i Padborg

Der starter en ny æra, når Hankook SuperCup sætter i gear i Padborg Park.

Klassen har kørt på et andet dækmærke indtil nu, men en ny aftale med Hankook og ikke mindst BM Sport gør at vi skal prøve noget nyt og spændende på dækfronten.

Derudover har klassen indgået et samarbejde med Hankook 1600 Challenge, så de to klasser i 2023 skal dele banetiden ved alle 6 løbsweekender.

Til åbningsløbet på Padborg Park i denne weekend bliver det desværre kun et lille, kompakt felt på 5 biler, som stiller op i Hankook SuperCup.

Ole Klitgaard er ny mand i klassen. Han stiller op i den Renault Clio III som Peter Obel kørte til både SuperCup 200 og Oldboystitlerne i 2022. Ole har kørt et utal af DEC løb i alt fra netop Clio modellen, til Peugeot RCZ, og helt op til en Cupra TCR racer. Derudover har han været aktiv indenfor historisk ræs.

Mikkel Brix er også ny i klassen. Han kommer som forsvarende Youngtimer Divison 3 mester, som han vandt i en BMW. Den står også på BMW i Hankook SuperCup, men i en anden E46 325i.

Jeff Nigel Lyngø-Grosen vender tilbage til sin 3. sæson i klassen. Østjyden har været plaget af tekniske uheld, siden et stort uheld i debutsæsonen. Derfor er der blevet skiftet rigtige mange dele henover vinteren, så teknikken forhåbentlig spiller maksimalt.

Arne Hansen har ikke tidligere været til start i klassen, men har erfaring fra Youngtimer Division 2, hvor han har været med helt fremme. Renault Clio 2 raceren er blevet renoveret fra ende til anden, så derfor er det lidt tid siden, at vi sidst har set Arne på banen.

Sidst men ikke mindst stiller Claus Møller Jensen op igen, i den lille røde Honda S2000. Når ellers teknikken fungerer 100 % for ham, plejer han at være blandt de allerhurtigste Hankook SuperCup 200 kørere. Så det bliver meget spændende at følge ham i weekenden.

Foto: Hankook SuperCup

I 2023 kan man kende forskel på bilerne, ved hjælp af farverne på startnumrene. Hankook SuperCup bilerne får gule startnumre i for- og siderude, mens Hankook SuperCup 200 bilerne får orange startnumre. Hankook 1600 Challenge bilerne får grønne farver.

Samkørslen mellem de to klasser, betyder også at der er lidt anderledes afviklingsform ved de første par weekender. Der bliver kørt en træning, en kvalifikation og to løb denne weekend, så der er mulighed for at alle kørerne får lidt ekstra banetid, inden der er noget der tæller for alvor.

Det bliver muligt at se weekendens to løb på YouTube via https://www.youtube.com/@DanskMotorsportLive

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 11.15
Kvalifikation 13.35
Løb 1 16.16

Søndag
Løb 2 13.20