Nyheder

Spændingen bibeholdt i Yokohama SuperCup

Spændingen i Yokohama SuperCup er bibeholdt, hvis endda ikke forøget, efter den 4. afdeling af 2022 mesterskabet.

Desværre var der kun 7 kørere, som havde taget turen til Padborg Park til Night Race, da banetiden skulle deles med Special Saloon Car, hvilket kostede os omkring en håndfuld kørere, der havde dårlige erfaringer med tidligere samkørsler med netop den klasse. Men det var et valg fra banen, for at få deres tidsplan til at hænge sammen.

Foto: JJ Media
Oliver Rømer (31), Martin Sørensen (181), og Simon Birch (53) duellerede tæt gennem weekendens 3 heats.

Martin Sørensen kom til weekenden som mesterskabsførende, men Oliver Rømer var kun få point fra ham i det generelle mesterskab.

Det var dog ingen af de to, som var hurtigst i fredagens kvalifikation. Simon Birch tog sæsonens 3. Pole Position, foran Oliver Rømer og Martin Sørensen. Der var dog to kørere, som ikke fik sat nogle konkurrencedygtige tider. Både Simon Seiersen og Jeff Nigel Lyngø-Grosen endte kvalifikationen før tid i sandkassen. Det udløste en Safety Car periode, hvilket kostede små 7 minutters køretid – men så måtte de andre kørere bare skynde sig lidt mere, med at få sat en tid, i løbet af de 20 minutter.

Foto: JJ Media
Jeff Nigel Lyngø-Grosen døjede med bremseproblemer gennem hele weekenden, men han mener at have fundet problemet nu, så det forhåbentlig er løst til den næste løbsweekend.

Det første heat skulle køres allerede fredag eftermiddag. Modsat de normale Yokohama SuperCup afdelinger, skulle der laves rullestart modsat stående starter. Her ramte Rømer den perfekte start, og tog føringen af løbet, rundt i Sving 1. Der kom dog hurtigt Safety Car, da en SSC bil var kørt i gruset, og skulle trækkes fri.

Da løbet blev frigivet igen, kom Rømer med det samme under pres, og en halv omgang senere var både Simon Birch og Martin Sørensen smuttet forbi. Det lykkedes dog Rømer at kæmpe sig tilbage på P2, mens Birch tog sejren, og Sørensen sluttede treer.

Blandt Yokohama SuperCup 200 kørerne vandt Peter Obel foran Jeff Nigel Lyngø-Grosen. Den sidstnævnte døjede dog med bremseproblemer, så der reelt ikke var den helt store kamp mellem de to, men ren overlevelse og dertilhørende pointhøst for Lyngø-Grosen.

Foto: JJ Media
Vinklen som alle konkurrenterne så Simon Birch fra gennem størstedelen af weekenden. Han nærmer sig stille og roligt de to førende i mesterskabet, og såfremt han vinder sæsonens resterende 6 heats, kan konkurrenterne intet stille op, uanset hvordan de slutter bag ham.

Herefter havde holdene næsten 24 timers ventetid, inden der skulle køres løb lørdag eftermiddag. Som sædvanligt blev der vendt rundt på top-8 bilerne, og derfor skulle Mathias Dall starte forrest, foran Jeff Nigel Lyngø-Grosen. Mens Jeff hurtigt faldt tilbage i den lidt mindre motoriserede VW Polo GTi, gik der et par omgange inden Dall måtte overgive sig. Her var Simon Birch første mand til at overhale, efterfulgt af Simon Seiersen. Oliver Rømer og Martin Sørensen var igen i tæt duel, og de skiftedes til at køre forrest i deres interne dyst omkring P3 – men det var Sørensen som passerede målstregen på 3. pladsen.

Foto: JJ Media
Oliver Rømer var igen med helt fremme, og hentede pointmæssigt ind på Martin Sørensen i mesterskabet.

Desværre måtte Peter Obel udgå med en defekt styrekugle, hvilket udløste en Safety Car, da hans bil skulle trækkes i sikkerhed. Det betød at Jeff Nigel Lyngø-Grosen kunne køre førstepladsen hjem i Yokohama SuperCup 200.

Til Heat 3 skulle Peter Obel starte fra Pole, foran Jeff Nigel Lyngø-Grosen. Her var Martin Sørensen fra 4. startposition dog første mand i Sving 1, med Oliver Rømer lige bagved. Simon Birch fik dog kæmpet sig frem i feltet, og efter 5 omgange, var han den forreste kører i Yokohama SuperCup feltet.

Foto: JJ Media
Mathias Dall fik kørt en masse omgange i sin nye Renault Clio V Cup, og fik en masse nyttig viden i sin asfaltbanedebut.

Igen kæmpede Sørensen og Rømer hårdt om pladserne, mens Simon Seiersen også kæmpede med gennem de første omgange. Der gik dog lidt knas i den, da nogle meget hurtigere SSC superbiler skulle overhale, og der var kontakt, så Seiersen endte hårdt i autoværnet. Omgangen efter var der lidt knas mellem Sørensen den samme gruppe biler, men det lykkedes ham at holde bilen på asfalten.

Simon Birch kørte weekendens 3. sejr hjem, mens Sørensen måtte afgive 2. pladsen til Rømer på allersidste omgang.

Foto: JJ Media
Simon Seiersens weekend sluttede desværre brat i heat 3, men havde haft rigtig god fart indtil da gennem heat 1 og 2.

Jeff Nigel Lyngø-Grosen tog weekendens anden sejr i Yokohama SuperCup 200, mens Peter Obel primært havde fokus på at gennemføre.

Det betød nemlig at Obel kunne kalde sig Oldboysmester 2022, da ingen af konkurrenterne længere vil kunne hente ham.

Foto: JJ Media
Peter Obel har allerede sikret sig Oldboysmesterskabet 2022, med to afdelinger tilbage.

Obel er fortsat førende i Yokohama SuperCup 200, mens Jeff Nigel Lyngø-Grosen er rykket frem på andenpladsen, og med Claus Møller Jensen på 3. pladsen.

I det generelle mesterskab er Martin Sørensen fortsat førende, men efter at have været 3 point foran, 1 point foran, og 3 point foran, sluttede han weekenden med at være et point foran Oliver Rømer, mens Simon Birch er rykket frem på 3. pladsen i mesterskabet, foran Simon Seiersen.

Foto: JJ Media
Martin Sørensen holder fast i mesterskabsføringen, men er hårdt presset af Oliver Rømer, plus Simon Birch som nærmer sig med hastige skridt.

Den næste afdeling af Yokohama SuperCup køres den 8.-9. oktober på FDM Jyllandsringen, hvor klassen igen er sikret alenekørsel, hvilket forhåbentlig også giver et deltagerfelt i normal størrelse igen.