Nyheder

Varm weekend for Yokohama SuperCup

Det var en utrolig varm weekend, da den 3. afdeling af Yokohama SuperCup 2022 blev kørt på Ring Djursland.

Med temperaturer tæt på 30 grader, var der maksimalt pres på både kørere og materiel.

13 kørere var til start i weekenden, hvor der var en god blanding af både Yokohama SuperCup 200 biler, foruden de lidt mere kraftfulde Yokohama SuperCup biler, med optil 250hk målt på klassens dataloggere.

Foto: JJ Media
Martin Sørensen (181) og Simon Birch (53) duellerede ude i front, i alle weekends tre løb.

Der var ikke meget planlagt kørsel til lørdagen, hvor der kun var 20 minutters tidtagning. Her var Martin Sørensen hurtigste mand, efter han havde få repareret motoren henover sommerpausen, så den kunne yde maksimalt igen. Simon Birch Kristensen var den næsthurtigste kører, mens Nick Stentved ligeledes havde haft travlt med motorrenovering, og blev belønnet med 3. startposition til det første løb.

Der var dog flere kørere, som var glade for den lange ventetid inden det første heat. Claus Møller Jensen måtte i gang med at skifte koblingen på Honda S2000 raceren. Mickey Mikkelsen måtte have fat i en anden motorstyring til BMW E36 Compact raceren. Jan Vestergaard havde lidt knas med gearskiftet på hans nye Peugeot 307, og sidst men ikke mindst var der lidt tekniske drillerier for Peter Obel i Renault Clio 3 raceren. Og så fik Jeff Nigel Lyngø-Grosen ikke registeret nogle tider, da der var knas med transponderen.

Foto: JJ Media
Lars Christensen var tilbage i racerbilen for første gang i 2022. Efter lidt knas med raceren i tidtagningen, kom han godt igen i resten af weekenden.

Heldigvis var alle biler køreklare til det første heat, som skulle køres søndag formiddag klokken 9.00. Martin Sørensen kom bedst fra start – men dommerne mente at den var lidt for god – og enten var den det, eller også sad den bare 100% i skabet. Men han blev i hvert fald idømt en strafbane, og det var faktisk den som afgjorde løbet. Han faldt tilbage på andenpladsen bag Simon Birch, og selvom han forsøgte at lukke hullet op til den unge kører, kom han aldrig helt tæt på. Så Simon Birch tog sejren, foran Martin Sørensen, og med Nick Stentved på 3. pladsen.

Blandt Yokohama SuperCup 200 kørerne var Claus Møller Jensen bedste mand, foran Peter Obel og Tom Jørgensen.

Peter Obel var den bedste Oldboyskører i heat 1, foran Tom Jørgensen og Lars Christensen.

Foto: JJ Media
Hvis ikke man kan læse navnet, skal man bare kigge på døren, for at vide at det er Mickey Mikkelsen ombord.

Desværre var tre af de uheldige kørere fra lørdagen igen uheldige. Jan Vestergaard kunne kun skifte mellem 3. og 4. gear, og valgte derfor at køre i pit, inden løbet startede, i tilfælde af at bilen pludselig ville ende i 1. gear i stedet for tredje. Jeff Nigel Lyngø-Grosen havde desværre stadig knas med transponderen, så han blev flaget ud af løbets dommere. Mickey Mikkelsen fik problemer med motoren igen, og måtte i gang med værktøjet inden heat 2, som skulle køres 13.25.

Desværre kunne Tom Jørgensen ikke tage hans ellers tilkørte Pole Position, da der var problemer med hjulophænget på BMW E46 raceren. Derfor holdt Peter Obel som ene mand i første startrække.

Det var dog svært for ham at hamle op med de mere kraftfulde biler, så da første omgang havde Martin Sørensen kortvarigt været i føring, inden Simon Birch satte sig på førstepladsen, gennem resten af heatet. De to kørte en sikker 1-2 sejr hjem, mens Mickey Mikkelsen fik kørt sig frem fra sidste startposition, til at snuppe den sidste podieplads. Bag ham havde Oliver Rømer og Simon Seiersen en utrolig tæt kamp, hvor Rømer dog holdt Seat snuden foran Honda’en.

Foto: JJ Media
Da først Claus Møller Jensen fik skiftet koblingen, viste han god fart i den røde Honda S2000.

Peter Obel var igen bedste Oldboyskører, foran Lars Christensen.

Obel tog også Yokohama SuperCup 200 sejren, efter en tæt duel med Claus Møller Jensen og Henrik Have Jakobsen.

Heat 2 blev desværre det sidste at vi så til Jan Vestergaard. Han lå i tæt kamp med Lars Christensen gennem halvdelen af heatet, men måtte pitte da bremsevæsken på bilen kogte, og derved gjorde det så godt som umuligt at bremse bilen ned – et klassisk problem for racerbiler på varme dage. Holdet valgte dog at blive i pitten resten af søndagen, for ikke at risikere en slem afkørsel.

Foto: JJ Media
Tom Jørgensen (217) og Peter Obel (12) leverede en fantastisk duel i Heat 1, så det var super ærgerligt, at Jørgensen ikke kunne køre resten af weekenden.

Reglerne i Yokohama SuperCup siger at man skal vende top-8 efter både heat 1 og heat 2, for at få startopstillingen til de efterfølgende heats. Men der skete en fejl i løbsafviklingen, så der i stedet blev startet direkte efter heat 2 resultatet i heat 3.

Derfor var der desværre ikke den store kamp mellem weekendens to hurtigste – Simon Birch og Martin Sørensen. De to weekendens 3. 1-2, med Birch foran Sørensen. Bag de to var der til gengæld en fantastisk duel. Længe så det ud til at Mickey Mikkelsen ville løbe med 3. pladsen, men så lavede han en kørefejl, og ramte autoværnet i opløbssvinget, og måtte udgå med skader på raceren. Men der var også vild kamp mellem Oliver Rømer og Simon Seiersen. I den første halvdel af løbet var Rømer forrest, indtil han lavede en lille kørefejl, så Seiersen kunne komme forbi. Der blev dog stadig lagt maksimalt pres på den unge debutant, og på sidste omgang, i sidste sving, kom Rømer forbi igen. Faktisk var det tæt på at Nick Stentved også var smuttet med forbi – men de tre krydsede målstregen med blot 0,437 sekund mellem bilerne.

Foto: JJ Media
Martin Sørensen (181) startede weekenden med Pole Position, men fik desværre ikke nogen heatsejre. Nick Stentved (92) var til tider tæt på, men måske Night Race bliver weekenden, hvor han kan give konkurrenterne baghjul.

Peter Obel vandt sæsonens 9. sejr ud af 9 mulige blandt Oldboyskørerne, mens Lars Christensen igen sluttede toer.

Claus Møller Jensen sluttede weekenden af med sejr i Yokohama SuperCup 200, foran Peter Obel, og med Henrik Have Jakobsen på tredjepladsen.

Foto: JJ Media
Jan Vestergaard havde ikke den nemmeste debutweekend, i den nye racer. Men tjeklisten får efterhånden flere og flere flueben, for hver eneste kørsel på banen.

Peter Obel er ikke overraskende suverænt førende i Oldboysmesterskabet, mens Tom Jørgensen holder fast i andenpladsen. Lars Christensen er rykket ind på 3. pladsen, efter en god løbsweekend, trods lidt teknisk knas i tidtagningen.

Obel har også føringen i Yokohama SuperCup 200 mesterskabet, foran Claus Møller Jensen, og Jeff Nigel Lyngø-Grosen på 3. pladsen.

Foto: JJ Media
Afslutningen på heat 3 – Oliver Rømer (31) fik overhalet Simon Seiersen (24) i allersidste sving, mens Nick Stentved (92) var tæt på også at smutte forbi.

I det generelle Yokohama SuperCup mesterskab er føringen skiftet fra Oliver Rømer til Martin Sørensen. Der er dog kun 3 point mellem de to kørere – og vi er kun halvvejs i sæsonen. Simon Seiersen holder fast i 3. pladsen, men skal snart til at kigge sig over skulderen, da Simon Birch kommer stormende bagfra.

Foto: JJ Media
Simon Birch var flyvende gennem hele weekenden, og haler virkelig ind på de tre foranliggende i mesterskabet, efter nul-weekenden ved åbningsløbet.

Den næste af Yokohama SuperCup køres den 9.-10. september på Padborg Park, hvor der skal køres i forbindelse med Night Race eventen, som altid plejer at være et fantastisk show.