Nyheder

Forrygende ræs på FDM Jyllandsringen

Det var masser af forrygende ræs fra Yokohama SuperCup, da den anden afdeling af 2022 mesterskabet blev kørt på FDM Jyllandsringen.

Der var desværre kun 10 biler til start, da der havde været mandefald i ugerne og dagene optil løbsweekenden grundet tekniske defekter hos flere af kørerne.

Foto: JJ Media
Claus Møller Jensen (245) havde et flot comeback i klassen, og var med helt fremme i Yokohama SuperCup 200, og til tider også i det generelle klassement.

Det blev også en lettere problemfyldt start på weekenden for hele klassen, da der var lidt problemer med tidtagningsudstyret under tidtagningen lørdag formiddag. Det resulterede i et Rødt Flag, mens banens medarbejdede heldigvis hurtigt fik løst problemet.

Herefter fik alle kørerne mulighed for at sætte tider igen, som computeren rent faktisk også registrerede. Simon Birch fortsatte de hurtige takter fra Padborg Park, hvor han tog Pole Position for anden løbsweekend i træk. Holdkammerat Simon Seiersen kørte den næsthurtigste tid, mens mesterskabsførende Martin Sørensen kvalificerede sig som treer, selvom han havde 60kg succesballast med i raceren.

Foto: JJ Media
Weekenden sluttede desværre hurtigt for Jens Jensen. Motoren i Peugeot 307’eren gav op efter kun få omgange, hvorefter han var tilskuer resten af weekenden.

Der var drama ved starten af løb 1. Simon Seiersen gik i stå, så de bagfrakommende kørere måtte undvige ham. Efter lidt problemer, fik han dog bilen startet, men der var resten af feltet allerede langt væk. For at gøre tingene værre, blev han også dømt for tyvstart, hvilket kostede ham en strafbane.

Martin Sørensen tog starten af løbet, og var førende rundt på næsten hele første omgang. Han døjede dog med en overstyrende BMW, så han næsten kørte mere sidelæns gennem svingende, end han kørte fremad. Det gjorde at Simon Birch fik et tilløb på ham, da bilerne kom ud på start-mål langsiden for første gang, og herefter kunne tage føringen af løbet. Omgangen efter kom Oliver Rømer også forbi Sørensen, som dog fik stabiliseret sig på 3. pladsen.

Nick Stentved kørte sig hele vejen fra sidste startposition til P4, med eminent opkørsel gennem feltet.

Foto: JJ Media
Peter Obel havde endnu en fantastisk weekend ombord Renault Clio 3 raceren, som han vel efterhånden ikke blot har kørt tusindvis af kilometer i men titusindvis, efter de mange års samarbejde med Sally Racing i ind- og udland.

Simon Birch tog sæsonens første sejr, foran Oliver Rømer og Martin Sørensen. Blandt Yokohama SuperCup 200 kørerne var Claus Møller Jensen først til at krydse målstregen – og det til trods for at han måtte lave en kæmpe redning, på vej ud på langsiden, da bagdækkene på den røde Honda S2000 ikke gav helt så meget greb, som han forventede, og næsten satte bilen i autoværnet. Peter Obel sluttede toer, foran Tom Jørgensen og Jeff Nigel Lyngø-Grosen.

Peter Obel var den bedste Oldboyskører, foran Tom Jørgensen, der desværre var de eneste to kørere over 45 år, som var til start i weekenden.

Foto: JJ Media
Ikke blot en, men hele to gange tyvstart for Simon Seiersen i weekenden. Det tydede dog ikke på at være hans egen fejl, da bilen havde problemer med at få startet igen. Han ligger dog stadig lunt til i mesterskabskampen.

Tingene gik heller ikke optimalt for Martin Sørensen. Umiddelbart efter løb 1 konstaterede han at bilen havde brugt næsten alt vand, grundet en utæt pakning. Derfor stod lørdag aften på reparation af motoren. Den reparation gik dog langt fra som håbet, da der først knækkede en bolt, og herefter var et gevind som ikke længere kunne holde på den nye bolt. Derfor tog han beslutningen om at pille kompressoren fra, og dermed kun køre rundt med cirka 140 suge-heste på motoren, og så bare samle så mange point som muligt i søndagens to løb.

Til løb 2 blev top-8 vendt rundt, hvilket gjorde at Tom Jørgensen skulle starte fra Pole Position, foran Peter Obel og Claus Møller Jensen.

Foto: JJ Media
Martin Sørensen fik scoret en masse point til mesterskabet, selvom bilens hestekræfter var stærkt reducerede gennem søndagen.

Den sidstnævnte ramte starten perfekt, og tog føringen ind i Sving 1. Der gik ikke lang tid inden han havde Nick Stentved og Simon Birch helt oppe i nakken. De to kæmpede hårdt i de efterfølgende omgange, hvor den hvide Stentved BMW gjorde alt for at holde den røde Birch Honda bag sig. Birch forsøgte både på indersiden og ydersiden, men valgte at holde snuden til sig, indtil han fik et rigtig godt tilløb ude i Sving 7, og overhalede Stentved udenom.

Derefter gik der kun få sving, inden Birch også var forbi Claus Møller Jensen, som havde gjort det rigtig godt i den mindre motoriserede Yokohama SuperCup 200 bil, mod de to konkurrenter, med omkring 50 hk mere.

Foto: JJ Media
Nick Stentved og teamet døjer stadig med motorproblemer. De troede at de havde fået løst problemerne lørdag eftermiddag, da alt i tændingssystemet var blevet skiftet. Men andre problemer stødte til søndag formiddag.

Både Simon Seiersen og Oliver Rømer var blevet dømt for tyvstart, med en strafbane til hver bil. De to kæmpede dog internt gennem størstedelen af heatet, hvor Rømer havde snuden foran i de første omgange, inden Seiersen fik snuden foran.

Der var drama for Nick Stentved, som ellers var på vej mod en sikker andenplads, da motoren på hans BMW gav op på mod slutningen af løbet. Følelserne fik frit spil, da det ikke var første gang, at bilen strejkede i år. Dermed var hans weekend slut, efter holdet ellers troede at de havde fået løst problemerne henover lørdagen.

Peter Obel vandt Oldboysduellen mod Tom Jørgensen.

Claus Møller Jensen tog weekendens anden Yokohama SuperCup 200 sejr, foran Obel og Jørgensen, mens Jeff Nigel Lyngø-Grosen sluttede firer.

Simon Birch tog weekendens anden sejr, foran Simon Seiersen og Oliver Rømer.

Foto: JJ Media
Jeff Nigel Lyngø-Grosen døjede med bremseproblemer hele lørdagen, indtil holdet fik problemet løst inden heat 2.

Jeff Nigel Lyngø-Grosen skulle starte 3. heat fra Pole, foran Martin Sørensen og Tom Jørgensen.

Weekendens sidste heat skulle give endnu et skud drama. Regnskyer nærmede sig nemlig FDM Jyllandsringen, netop som bilerne holdt til opligning, og inden de fem røde lamper var klar til at slukke, var der allerede livligt gang i vinduesviskerne.

Hurtigt stod det klart, at Oliver Rømer og Jeff Nigel Lyngø-Grosen var de to eneste biler på regndæk, hvilket gav dem en kæmpe fordel i forhold til konkurrenterne.

Foto: JJ Media
Simon Birch viste imponerende fart i de to første løb, men et fejlslagent dækvalg i heat 3, umuliggjorde et hattrick.

Både Birch og Seiersen valgte at pitte efter første omgang, for at få regndæk på de to Honda Civic racere. Det kostede dem en omgang til den førende Rømer, men havde stadig en fordel over konkurrenterne på tørvejrsdæk.

Længe så det ud til at Jeff Nigel Lyngø-Grosen kunne køre en generel 2. plads hjem – men så faldt et stik af til hans regnlygte, hvilket gjorde at han fik Teknisk Defekt-flag, og han måtte pitte, hvor hans mekaniker fik stikket sat på igen. Men her var mange af konkurrenterne kørt forbi. Super super ærgerligt, efter han havde døjet med bremseproblemer gennem hele DM1, hvilket også havde taget meget tid denne lørdag – inden problemet endelig var løst søndag morgen.

Oliver Rømer kørte en suveræn sejr hjem, på 1 minut og 20 sekunder ned til Simon Birch på andenpladsen, mens Simon Seiersen sluttede treer.

Foto: JJ Media
Tom Jørgensen havde haft travlt hjemme på værkstedet, og fået en ny kværn i BMW’en efter sidste weekends motorhaveri. Desværre sluttede hans weekend i sandkassen, under de vanskelige forhold på tørvejrsdæk.

Peter Obel fik kæmpet sig hjem på tørvejrsdæk til sejr i både Oldboys mesterskabet, men også i Yokohama SuperCup 200. Claus Møller Jensen måtte se sig henvist til P2 blandt 200 kørerne, mens Jeff Nigel Lyngø-Grosen trods alt fik en 3. plads.

Oliver Rømer er ny mand i front af Yokohama SuperCup mesterskabet, med Martin Sørensen på andenpladsen, og Simon Seiersen på 3. pladsen.

Peter Obel er førende i Oldboysmesterskabet foran Tom Jørgensen og Bjarne Haa Rasmussen.

Obel er ligeledes førende i Yokohama SuperCup 200 mesterskabet, foran Jeff Nigel Lyngø-Grosen, mens Claus Møller Jensen og Tom Jørgensen følger lige efter.

Foto: JJ Media
Rømer sluttede weekenden af med sejr, og er nu også førende i mesterskabet.

Nu holder Yokohama SuperCup sommerferie indtil den 13.-14. august på Ring Djursland, hvor den 3. afdeling af 2022 mesterskabet skal køres, hvilket er starten på to intense måneder, med hele fire løbsweekender.