Nyheder

To havde styr på Padborg

Ved Åbningsløbet 2022 i Yokohama SuperCup på Padborg Park, var der især to kørere, som virkelig gav den gas fra første meter.

I alt 11 kørere var taget til den sønderjyske bane, hvoraf 5 var til start i Yokohama SuperCup 200 klassen, som er for biler med maksimalt 200hk målt på klassens dataloggere.

Foto: JJ Media
Peter Obel (12) gjorde det rigtig godt i sin Yokohama SuperCup debut, og beviste, at en Renault Clio 3 passer perfekt ind i Yokohama SuperCup 200 mesterskabet.

Løbsledelsen havde bestemt at Yokohama SuperCup og Special Saloon Car skulle deles om asfalten i denne weekend. Fra den positive side, gav det en træning til alle Yokohama SuperCup kørere, for lige at få den værste vinterrust banket af.

Den var dog ikke det helt store værd rent opsætningsmæssigt, da der var spildt olie ud over hele banen, fra en af de tidligere klasser. Det betød at der var kattegrus overalt på banen, så det mere mindede om en grusrallyprøve end egentlig asfaltbaneræs. Det betød også at tidsplanen var omkring 40 minutter forsinket, i forhold til det tidligere annoncerede.

Foto: JJ Media
Teknikken drillede lidt for Nick Stentved (92), men der kom stille og roligt mere fart og mere stabilitet i BMW E90’eren henover weekenden.

Simon Birch satte hurtigste tid i træningen, foran Martin Sørensen og Nick Stentved, mens Peter Obel var hurtigste mand blandt Yokohama SuperCup 200 kørerne, foran Tom Jørgensen og Jeff Nigel Lyngø-Grosen.

Kvalifikationen blev en rodet affære. Der var blevet sendt en revideret tidsplan ud – som løbsledelsen så reviderede en gang mere, uden at informere omkring det. Det betød at hverken Nick Stentved eller Oliver Rømer nåede på banen, til de 20 minutters tidtagning.

Foto: JJ Media
Simon Seiersen (24) gjorde det imponerende flot i sin banesportsdebut, og viste at han kan kæmpe med omkring podiepladserne i denne sæson.

En som nok havde ønsket, at han var kommet for sent, var Michael Holm. På hans 2. omgang i kvalifikationen, blev han ramt af en Special Saloon Car bil, hvilket gav så store skader på Holms bil, at han ikke kunne køre videre i weekenden. Heldigvis kom han ikke noget til, men der skal bruges nogle timer hjemme på værkstedet, inden VW Polo GTI raceren ser helt pæn ud igen.

Det uheld udløste en Safety Car, som varede resten af tidtagningen. Kun Simon Birch og Peter Obel nåede at få sat en nogenlunde hurtig tid, så de to skulle starte 1’er og 2’er, mens 3. startplads skulle stå tom, da Holms første omgang havde rakt til det. Simon Seiersen blev 4’er.

Foto: JJ Media
Bjarne Haa Rasmussen (265) får mere og mere fart i den gule Renault Clio 3. Bilen er stadig ny for ham, men han biler stille og roligt mere dus med den, og det sekventielle gearskifte.

Derfor var det også en meget utraditionel startgrid til løb 1, hvor Yokohama SuperCup og Yokohama SuperCup 200 biler var godt og grundigt blandet.

Heldigvis gik det rigtig fint rundt på første omgang, hvor kørerne viste god respekt for hinanden, og der hurtigt blev sorteret rundt i de respektive klasser.

Simon Birch kom rigtig godt af sted, og havde egentlig distanceret Martin Sørensen og Oliver Rømer, som leverede en god dyst omkring 2. pladsen, hvor det bølgede frem og tilbage nogle gange. Weekenden endte dog brat for Birch, da en bremseslange revnede under nedbremsningen, hvilket først sendte ham skarpt til højre og ind i autoværnet, og senere også ramte autoværnet i pitindkørslen, på venstre side af bilen. Det udløste en Safety Car, som desværre også betød slutningen af løbet. Birch var ok, så det var kun Honda Civic’en som tog skade. Inden da, var Sørensen foran Rømer, og vandt dermed løbet, mens Simon Seiersen kom hjem på 3. pladsen.

Foto: JJ Media
Henrik Have Jakobsen (170) var tilbage for fuld kraft, hvor han forsøgte at kæmpe med omkring podiepladserne, men lige manglede den sidste speed, for at kunne tage pokaler med hjem.

Blandt Yokohama SuperCup 200 kørerne var Peter Obel bedste mand, foran Bjarne Haa Rasmussen og Jeff Nigel Lyngø-Grosen. Det var stort set samme resultat i Oldboysmesterskabet, hvor Jeff dog ikke er helt gammel nok til at kunne deltage, så der var kun to der gennem her, da Tom Jørgensen udgik af løbet.

Normalvis vender man top-8 fra heat 1, for at vinde startrækkefølgen til løb 2. Det havde løbsledelsen dog glemt at gøre, så derfor startede alle ud, ligesom de havde passeret målstregen i det første løb.

Foto: JJ Media
Michael Holm (26) måtte desværre læsse bilen på traileren før tid, men han er ved godt mod, og håber på at have den klar igen til næste afdeling på FDM Jyllandsringen

Oliver Rømer kom bedst af sted, men der gik ikke længe inden Martin Sørensen fik BMW snuden foran igen, og herefter kunne holde føringen hele vejen til målstregen. Bag dem havde Simon Seiersen et roligt løb, hvor han havde god afstand til Nick Stentved og Henrik Have Jakobsen.

Blandt Yokohama SuperCup 200 kørerne, var Peter Obel igen først over stregen, men denne gang foran Tom Jørgensen og Jeff Nigel Lyngø-Grosen. Peter og Tom var de to bedste Oldboyskørere, mens Bjarne Haa desværre gik glip af point, da der ikke var nogle data registeret på loggerkortet i dataloggeren.

Foto: JJ Media
Oliver Rømer var for det meste den nærmeste forfølger til Martin Sørensen, og fik tre podiepladser kørt hjem i weekenden.

Til weekendens sidste løb, blev startrækkefølgen vendt på sædvanlig måde, hvilket gjorde at Jeff skulle starte fra Pole, foran Tom og Obel. Hurtigt fik Obel dog overtaget i den duel, hvorefter de andre kunne se den blå og orange Renault Clio 3 forsvinde længere og længere væk, og tage weekendens 3. sejr. Tom Jørgensen kom ind på andenpladsen, mens Bjarne Haa Rasmussen fik overhalet Jeff Nigel Lyngø-Grosen, så det var et rent Oldboys-podie blandt Yokohama SuperCup 200 bilerne.

Blandt de store biler tog Nick Stentved en tidlig føring i løbet, men blev hårdt presset af Martin Sørensen. Der var dog stadig lidt børnesygdomme i den nybyggede BMW E90, som gav nogle motorudsættere, og Nick måtte falde bagved Sørensen, som kunne køre en sikker sejr hjem. De to havde fået slået et pænt hul til Oliver Rømer og Simon Seiersen, som havde en tæt, og til tider lidt nærgående duel. Men fedt ræs fra de to, som sluttede henholdsvis 3’er og 4’er.

Foto: JJ Media
Tom Jørgensen (217) er tilbage med helt nye farver på raceren, men viser præcis samme fart, som var tæt på at give ham både Yokohama SuperCup 200 og Oldboystitlen i 2021 sæsonen.

Ikke overraskende er Martin Sørensen førende i det generelle Yokohama SuperCup mesterskab, foran Oliver Rømer, Simon Seiersen, Henrik Have Jakobsen, Peter Obel og Nick Stentved.

Blandt Yokohama SuperCup 200 kørerne, er Peter Obel den bedste mand, foran Jeff Nigel Lyngø-Grosen, og med Tom Jørgensen og Bjarne Haa Rasmussen i tæt kamp omkring 3. pladsen.

Næsten det samme billede har vi i Oldboysmesterskabet, hvor Obel fører foran Jørgensen og Haa Rasmussen.

Foto: JJ Media
Ingen kunne slå Martin Sørensen (181) i denne weekend, selvom flere prøvede hårdt til.

Den næste afdeling af Yokohama SuperCup køres den 25.-26. juni på FDM Jyllandsringen, hvor klassen er sikret egen køretid. Derfor har flere kørere, som sprang over åbningsløbet, allerede meddelt at de er klar til kamp.