Nyheder

Tid til den store finale

Det er blevet tid til den store finale i Yokohama SuperCup 2021 sæsonen.

Denne weekend køres sæsonens sidste løb, i forbindelse med SUVO Finalen på FDM Jyllandsringen.

Hele 17 biler har meldt deres ankomst, så der bliver med garanti masser af kampe på banen.

Thue Henriksen kommer til weekenden som førende i det generelle Yokohama SuperCup mesterskab, men har kun et lille forspring til Jens Kristoffersen på andenpladsen. Den forsvarende mester, Tino Vang Jørgensen ligger på tredjepladsen i mesterskabet, og har stadig muligheder for at genvinde titlen.

Oliver Rømer og Martin Sørensen har også begge meldt deres ankomst, og skal kæmpe om 4. pladsen i mesterskabet. Martin kørte ikke sæsonens første afdeling tilbage i juni måned, men er kommet blæsende bagfra med 5 podiepladser ud af 9 mulige – heriblandt tre sejre. Havde han kørt med fra sæsonstart, ville han have været med helt fremme i mesterskabskampen.

Foto: JJ Media
Thue Henriksen kommer til finaleweekenden som førende i Yokohama SuperCup mesterskabet.

I Yokohama SuperCup 200 mesterskabet er Michael Holm blevet indhentet af Tom Jørgensen. De to kommer til FDM Jyllandsringen med præcis det samme pointantal. Titlen skal afgøres mellem dem, med mindre at begge kørere scorer 0 point gennem hele weekenden, mens Jeff Nigel Lyngø-Grosen tager tre sejre, i de tre løb.

Tom Jørgensen har føringen i Oldboysmesterskabet, som er for kørere på minimum 45 år, men her er Michael Holm blot to point bagefter. Lars Christensen er yderligere fire point bagude, så her er absolut intet afgjort – og bliver det næppe inden sidste heat er kørt.

Udover mesterskabskandidaterne, vender Henrik Have Jakobsen også tilbage, efter han er sprunget et par weekender over. Han er bestemt også en kandidat til podiepladserne, men er ikke længere med i mesterskabskampen. Morten Christensen er også tilbage i feltet med Audi TTS raceren, efter han sprang over løbet på Ring Djursland. Han håber på at han har fundet de gyldne setup sten, så bilen kan holde farten henover hele heatet, og ikke tabe fart henimod slutningen af heatet – den har i hvert fald vist, at kunne følge godt med gennem de første omgange af løbene indtil nu.

Foto: JJ Media
Tom Jørgensen kommer til weekenden som førende i Oldboysmesterskabet, og på en delt føring i Yokohama SuperCup 200 mesterskabet. Kan han hive begge mesterskaber i land, eller må han nøjes med en – eller slet ingen? Det må tiden vise.

Far og søn Anders og Morten Lundgaard kommer igen med deres to Toyota Corolla’er, som er blevet køreklare efter de tekniske problemer på Ring Djursland for halvanden uge siden. Bjarne Haa Rasmussen vender også tilbage til klassen, efter han var opholdt af Classic Race Aarhus, da vi kørte på Ring Djursland.

Jens Jensen har skiftet den blå Peugeot 106 Rallye ud med en Peugeot 307, hvilket bliver en helt ny udfordring for ham. Indtil nu har han kørt med forskellige Gruppe N racere på omkring 100-135 hk, men skal nu forsøge at tøjle en rigtig Yokohama SuperCup 200 bil.

Der kommer to nye ansigter til sæsonfinalen. Michael Blom kommer i en VW Polo GTI, som har holdt stille i nogle år, men som han nu vil prøve at puste liv i. Bilen har tidligere kørt i Yokohama SuperCup, men det er efterhånden mange år siden. Han har primært gjort sig i Yokohama 1600 Challenge og DEC indtil nu, men vil nu gæste Yokohama SuperCup ved sæsonafslutningen. Sidst men ikke mindst, kommer Rene Sevel Andersen i en BMW E30 325i, som han har kørt Youngtimer i, på det seneste. Han vil dog gerne prøve et løb i Yokohama SuperCup, for at få lidt køretid inden vinteren melder sig.

Foto: JJ Media
Tino Vang Jørgensen kan nyde titlen som forsvarende weekend indtil søndag eftermiddag – men kan han så også kalde sig den nye Yokohama SuperCup mester? Det ved vi på søndag cirka klokken 17.00.

FDM Jyllandsringen har åbnet op for tilskuere, så vi kan kun opfordre folk til at komme ud og opleve den spændende sæsonfinale i Yokohama SuperCup, hvor vi kører alle tre løb på søndag.

Tidsplanen for finaleweekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Kvalifikation 09.30

Søndag
Løb 1 10.30
Løb 2 12.50
Løb 3 16.40