Nyheder

Mesterskabskampene intensiveret på Ring Djursland

Yokohama SuperCup 2021 er kun blevet mere spændende, efter den 4. mesterskabsafdeling blev kørt på Ring Djursland.

Inden weekenden havde Thue Henriksen fået slået et lille hul til de nærmeste forfølgere i det generelle mesterskab, mens Michael Holm længe har sat solidt på føringen i både Yokohama SuperCup 200 og Oldboysmesterskabet. Holm var dog ikke til start i weekenden, så de nærmeste forfølgere skulle forsøge at udnytte den chance.

Foto: JJ Media
Weekenden sluttede desværre tidligt for Anders Lundgaard, da der opstod koblingsproblemer på den sort-gule Toyota Corolla under Heat 1.

Det var en noget utraditionel løbsweekend, hvor det hele skulle køres på blot en enkelt dag. Det betød også at de 12 kørere skulle på banen allerede 9.20 lørdag formiddag, og med et par timers mellemrum mellem de andre kørsler.

Noget kunne tyde på at Martin Sørensen var den mest morgenfriske i feltet – det var i hvert fald ham som tog Pole Position, med over et halvt sekund ned til Tino Vang Jørgensen på andenpladsen, og Jens Kristoffersen på 3. pladsen. Mesterskabsførende Thue Henriksen skulle starte femmer, bag Oliver Rømer.

Foto: JJ Media
Claus Møller Jensen gjorde det utroligt flot i hans comeback weekend i Yokohama SuperCup 200, efter de store motorproblemer ved Grand Prix Danmark, for en måneds tid siden.

Feltet havde desværre mistet en af deltagerne, inden heat 1 kom i gang. Jørn Støvring havde endnu en gang planlagt et dobbeltprogram i både Yokohama SuperCup og Yokohama 1600 Challenge, men han havde desværre en slem afkørsel under tidtagningen til den anden klasse, så han måtte en tur på sygehuset, hvor lægerne kunne konstaterede to brækkede ribben, et brækket skulderblad, en flækket knogle i albuen. Vi ønsker Jørn God Bedring, og håber at han snart er helt frisk igen – men han er ved godt mod, og har allerede truet med at møde op på FDM Jyllandsringen i rollen som tilskuer.

Foto: JJ Media
Det blev til et dramatisk exit for Jørn Støvring. Vi ønsker ham naturligvis god bedring.

Alle de resterende kørere kom godt i gang med løb 1 – og i Lars Christensens tilfælde, lidt for godt. Dommerne havde nemlig spottet en tyvstart, som resulterede i en strafbane for Christensen. Mens Martin Sørensen kom godt af sted, var der en forrygende kamp mellem Jens Kristoffersen og Tino Vang Jørgensen. De to kæmpede gennem en stor del af heatet, indtil Tino lavede en lille fejl, og var en tur ude i sandet, hvilket gjorde at ikke kun Jens men også Thue Henriksen kunne smutte forbi. Dermed sluttede det første heat med Sørensen foran Kristoffersen og Henriksen.

Blandt Yokohama SuperCup 200 kørerne havde Claus Møller Jensen godt styr på feltet, efter han havde fået bilen gjort klar igen efter motorproblemerne for en måneds tid siden. Han holdt føringen gennem hele løbet, mens Tom Jørgensen og Kim Villebæk kom ind på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Foto: JJ Media
Lars Christensen har stille og roligt fået kørt sig tæt på toppen i Oldboysmesterskabet. Flasker alting sig til sæsonfinalen, er der faktisk en reel mulighed for at tage titlen, da der kun er 6 point op til førstepladsen efter Ring Djursland.

Tom Jørgensen vandt blandt Oldboyskørerne, foran Lars Christensen og Anders Lundgaard.

Der var drama efter målflaget for familien Lundgaard. Anders havde døjet med koblingsproblemer gennem heltet, men fik kørt sig til målflaget, men måtte opgive at køre resten af dagen. Sønnen Morten havde ligeledes fået målflaget, men da han kom i pit opstod der brand i motorrummet, da en olieslange omkring turboen var revnet – og en brandvarm turbo og olie er ikke den bedste kombination. Skaderne i motorrummet var for store til at bilen kunne vende tilbage til banen, på grund af den stærkt komprimerede tidsplan.

Foto: JJ Media
Det lykkedes Jens Kristoffersen (32) at hente 5 point ind på Thue Henriksen (68) i det samlede mesterskab, ved at slutte foran ham i to ud af de tre løb.

Lars Christensen havde Pole Position til løb 2, foran Tom Jørgensen. Her var Lars igen marginalt hurtigere end startdommeren var, og indkasserede en strafbane mere. Denne gang var han dog ikke ene om det, da Thue Henriksen også faldt i den samme fælde.

Martin Sørensen havde imidlertid fundet vej gennem trafikken, og tog første position efter første omgang, og holdt den hele vejen til målflaget. Thue Henriksen gennemførte løbet på andenpladsen, på trods af strafbanen. Han havde en god duel med både Tino Vang Jørgensen og Jens Kristoffersen. Jørgensen fik imidlertid problemer med gearskiftet, hvilket sendte ham fra andenpladsen, og ned på 5. pladsen på allersidste omgang. Jens Kristoffersen krydsede målstregen som treer, bag Sørensen og Henriksen.

Claus Møller Jensen sad igen solidt på Yokohama SuperCup 200 klassen, med Tom Jørgensen og Kim Villebæk på de efterfølgende pladser.

Foto: JJ Media
En god debut i den ny-ombyggede Toyota Corolla for Morten Lundgaard. Desværre varede den kun indtil lige efter målflaget i Løb 1, hvorefter der måtte tømmes en pulverslukker ned i motorrummet. Vi håber at se ham tilbage på banen snarest muligt.

Blandt Oldboyskørerne var Tom Jørgensen den bedste mand, foran Lars Christensen, mens Anders Lundgaard som tidligere nævnt allerede havde læsset bilen på traileren, og dermed ikke scorede point.

Kim Villebæk startede heat 3 fra Pole Position, ved siden af Tom Jørgensen. Med spurten ned mod Sving 1, og den efterfølgende langside, kan Yokohama SuperCup 200 biler ikke gøre så meget i forhold til de lidt mere kraftfulde biler, hvilket blot er naturlov. Jens Kristoffersen udnyttede det til at gå i front af feltet, og selvom han var hårdt presset af Tino Vang Jørgensen gennem heatet, lykkedes det ham at køre sejren i land, med små 3 sekunder ned til Tino Vang på P2, og Thue Henriksen på P3, som selv var under hårdt pres fra Martin Sørensen.

Foto: JJ Media
Tom Jørgensen har virkelig gjort både Oldboysmesterskabet og Yokohama SuperCup 200 mesterskabet spændende igen, ved at komme foran og helt op på siden af Michael Holm i de to respektive mesterskaber.

Claus Møller Jensen lavede hattrick, og tog weekendens 3. sejr i Yokohama SuperCup 200. Tom Jørgensen kom ind på andenpladsen, og kunne holde Kim Villebæk stangen gennem hele løbet.

Tom Jørgensen gjorde rent bord i Oldboysmesterskabet, hvor han tog 3. sejr ud af 3 mulige, foran Lars Christensen.

Foto: JJ Media
Kim Villebæk havde skiftet den ene grønne bil ud med den anden. Denne weekend høstede han endelig en pokal med den gode, gamle Suzuki Swift Sport.

Thue Henriksen holder fast i føringen i mesterskabet, men Jens Kristoffersen er kommet 5 point tættere på, og er nu blot 9 point bagude. Tino Vang Jørgensen er yderligere 10 point bagude. 2021 mesteren i Yokohama SuperCup skal findes blandt en af de tre, med mindre at alle tre udgår fra alle løbene ved sæsonfinalen.

Tom Jørgensen har taget føringen i Oldboysmesterskabet, med to point ned til Michael Holm. Lars Christensen er treer, men kun 6 point fra føringen af mesterskabet. Så der venter et brag af en afgørelse i det mesterskab.

Det samme kan siges om Yokohama SuperCup 200, hvor Jørgensen og Holm har præcis det samme point antal. 3. pladsen er langt fra afgjort, som Claus Møller Jensen sidder på i øjeblikket, men han har Jeff Nigel Lyngø-Grosen, Orla Iversen og Kim Villebæk indenfor få point.

Foto: JJ Media
Synet som alle kørerne så i Heat 1 og 2 – Martin Sørensens bagkofanger. Den suveræne kørsel betyder også at der skal mange succes kilo i bilen til sæsonfinalen.

Så der venter os en ufattelig spændende sæsonfinale i Yokohama SuperCup på FDM Jyllandsringen, hvor alle tre heats skal afvikles den 3. oktober.