Nyheder

Bakkerne venter Yokohama SuperCup

Bakkerne på Ring Djursland venter Yokohama SuperCup i den kommende weekend.

Ikke nok med at det er den første, og desværre eneste tur til den kuperede bane, så er det en utraditionel tidsplan, med udelukkende lørdags kørsel, hvor kvalifikation og de tre løb skal afvikles.

I skrivende stund er 13 kørere tilmeldt.

Mesterskabsførende Thue Henriksen skal forsøge at trække væk fra forfølgerne igen, som dog stadig er 13 point bagved. Førsteudfordrer er Tino Vang Jørgensen, der havde en forrygende weekend på Padborg Park, og rykkede forbi Jens Kristoffersen i mesterskabet – men dog kun med et enkelt point.

Oliver Rømer har stabiliseret sig på 4. pladsen, men har stadig muligheder for mesterskabspokaler. Martin Sørensen kommer buldrende bagfra, men en defekt i heat 3 på Padborg Park, kostede ham dyre point i mesterskabet, og med mindre to af de fire kørere foran går pointløse fra Djursland, er medaljechancerne nok også forduftet. Han kan dog også stadig kæmpe med omkring weekendens løbssejre, hvor han vil være den letteste bil – helt uden succesballast.

Her skal Tino Vang have 60kg med, Thue Henriksen 40kg, Jens Kristoffersen 20kg, og Oliver Rømer 10kg.

Foto: JJ Media
Martin Sørensen har stadig en mulighed for at hente en mesterskabspokal i år – men så skal weekenden på Ring Djursland også sidde lige i skabet, mens der samtidig skal uheld til for konkurrenterne.

Brian Johannesen arbejder videre hjemme i værkstedet, efter motorhavariet i forbindelse med Grand Prix Danmark. Den gamle motor var for skadet, så i øjeblikket er der en ny (brugt) motor på vej fra Holland. Det bliver dog en kamp mod tiden, i forhold til, om han kan nå at få den leveret, og få den sat i, inden weekenden. Men der bliver skruet på livet løs.

Denne weekend kommer der også et sæt nye kørere med i Yokohama SuperCup. Far og søn, Anders og Morten Lundgaard, kommer i hver deres Toyota Corolla. Anders har kørt i sin bil i flere sæsoner i blandt andet Youngtimer, mens Morten har gået og puslet med sin igennem flere år – men nu er den endelig færdig, og klar til at blive prøvet af på Ring Djursland.

Farmand Anders kører med i både Yokohama SuperCup 200 samt Oldboysmesterskabet, hvor der er optræk til en god kamp. Lars Christensen er med igen i duellen om Oldboys pokalerne, ligesom Tom Jørgensen er vendt tilbage, og er en kandidat til at tage føringen i både Oldboysmesterskabet samt Yokohama SuperCup 200, selvom Tom har sprunget de seneste par afdelinger over.

Kim Villebæk har lagt VW Polo AW GTI raceren på hylden for nu, og stiller i stedet op i den trofaste Suzuki Swift Sport, som forhåbentlig kan køre nogle Yokohama SuperCup 200 pokaler hjem i weekenden, selvom konkurrencen er hård.

Det skal Jeff Nigel Lyngø-Grosen også forsøge. Han er kommet tilbage efter hans både bil og ribbensbøjende uheld i forbindelse med Grand Prix Danmark, og er klar til kæmpe sig fremad i mesterskabsstillingen igen, efter en forrygende start på hans første mesterskabssæson indenfor asfaltbanesport.

Sidst men ikke mindst, er Claus Møller Jensen tilbage på banen. Det blev ikke til meget kørsel i forbindelse med Grand Prix Danmark, hvor han fik problemer med motoren i Honda S2000 raceren. De problemer er forhåbentlig løst nu, så han kan køre en weekend uden tekniske problemer.

Foto: JJ Media
Tom Jørgensen er tilbage i Yokohama SuperCup, hvor han har en gylden mulighed for at snuppe føringen i både Yokohama SuperCup 200 og Oldboysmesterskabet.

Der er igen åbent for tilskuere, hvor man kan komme ind for en krøllet 100-krone seddel – med mindre at man er medlem af Dansk Metal, som giver gratis adgang for både indehaveren og en ven, såfremt man fremviser medlemskortet.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Kvalifikation 09.20
Løb 1 11.20
Løb 2 13.35
Løb 3 15.20