Nyheder

Masser af action i Yokohama SuperCup

Der var masser af action på banen, da Yokohama SuperCup kørte deres anden afdeling af 2021 mesterskabet på FDM Jyllandsringen.

Løbsweekenden blev afholdt i forbindelse med det traditionsrige Grand Prix Danmark, hvilket havde trukket 14 kørere, i meget forskellige biler.

Inden weekenden var Jens Kristoffersen mesterskabsførende, foran Thue Henriksen og den forsvarende mester, Tino Vang Jørgensen.

Foto: JJ Media
Thue Henriksen skulle vise sig at være forrygende hurtig i BMW 318ti Compact raceren gennem weekenden.

Tom Jørgensen var mesterskabsførende i både Oldboys- samt Yokohama SuperCup 200 mesterskaberne, men han havde ikke valgt at stille op denne weekend, så derfor havde Michael Holm en gylden mulighed for at tage føringen i begge mesterskaber.

Weekenden startede lige på og hårdt med en tidtagning lørdag eftermiddag. Allerede her var der dramatik, da Oliver Rømer blev udelukket, for at have overhalet i en anden bil i en gul flagzone. Han havde ellers kørt en tid til at være med helt fremme, men skulle så i stedet starte bagerst.

En anden af forhåndsfavoritterne, Martin Sørensen, skulle også starte langt tilbage, da han havde nogle problemer med bremserne, efter han mere eller mindre havde totalrenoveret bil og motor henover vinterperioden. Det fik han dog løst forud for de tre løb.

Foto: JJ Media
Orla Iversen (325) og Lars Christensen (55) leverede flere gode dueller i Oldboysmesterskabet igennem weekenden, i to meget forskellige biler.

Thue Henriksen tog Pole Position, foran Tino Vang Jørgensen og Jens Kristoffersen, mens Claus Møller Jensen var hurtigste Yokohama SuperCup 200 kører, foran Michael Holm og Jeff Nigel Lyngø-Grosen.

Senere på lørdagen var det tid til weekendens første løb. Det lykkedes Thue Henriksen at forsvare føringen ned mod sving et, og fik afværget angrebsforsøg fra både Tino Vang og Jens Kristoffersen. De to sidstnævnte startede en intern kamp, der gjorde at Henriksen stille og roligt kunne trække væk, og køre over målstregen som suveræn vinder.

Foto: JJ Media
Det var desværre tidligt fyraften for Brian Johannesen, som blev ramt af motorproblemer i VW Polo GTI raceren.

Blandt Yokohama SuperCup 200 bilerne lå Claus Møller Jensen ud med at have føringen i de første fire omgange, indtil motoren på Honda S2000 raceren desværre måtte give op, og han måtte trække sig fra resten af weekenden. Samme problem havde Brian Johannesen også i sin VW Polo GTI, som startede med at køre på alle 4 cylindre, herefter 3, 2, 1 – og så døde den fuldstændig. Han måtte også trække sig fra resten af weekenden.

Til gengæld havde Jeff Nigel Lyngø-Grosen og Michael Holm en fantastisk duel, hvor der blev kæmpet godt og fair omkring placeringerne. Føringen skiftede midtvejs i løbet fra Jeff til Michael, da Michael udnyttede hans rutine i forhold til Jeff, som stadig er i gang med hans første fulde sæson i motorsport, og kom lidt bedre igennem trafikken, og håndteringen af blå flag. Orla Iversen kørte et sikkert løb, og sluttede treer blandt Yokohama SuperCup 200 bilerne.

Foto: JJ Media
Claus Møller Jensen kunne læsse Honda S2000 raceren allerede lørdag aften, da motoren desværre ikke ville være med længere.

I Oldboysmesterskabet var Michael Holm i føring fra start til slut, mens det lykkedes Orla Iversen at holde Lars Christensen stangen i duellen omkring 3. pladsen blandt kørerne over 45 år.

Som altid blev top 8 vendt rundt i startrækkefølgen, hvilket betød at føromtalte Iversen skulle starte på Pole, foran Lyngø-Grosen og Michael Holm, mens Oliver Rømer var første af de mere kraftfulde Yokohama SuperCup biler. Derfor var den sidstnævnte heller ikke sen til at tage føringen ind i Sving 1, mens holdkammerat Jens Kristoffersen fulgte lige bag efter.

Mens de to lå og dystede om føringen af løbet, som skiftede til Kristoffersen på anden omgang, sneg Martin Sørensen sig stille og roligt frem i feltet, og snuppede føringen på 4. omgang af løbet, og kunne holde den helt til målflaget.

Foto: JJ Media
Morten Christensen har brugt vintermånederne på at ændre lidt på Audi TTS raceren, men manglede lige det sidste held og fart, for at kunne køre sig på podiet i weekenden.

Længe så det ud til at Jens Kristoffersen skulle slutte toer, indtil en skade på en fælg gjorde at han punkterede, og måtte trille stille og roligt ud af løbet. Det sendte Oliver Rømer frem på andenpladsen. Men her var dramatikken bestemt ikke slut endnu. Tino Vang Jørgensen lå til en 3. plads, indtil få sving før mål, hvor hans Seat Leon pludselig ikke ville skifte gear, og han gik i stå ude på banen. Det udnyttede Thue Henriksen til at tage 3. pladsen, foran Morten Christensen, mens Tino Vang fik bilen humpet over på en for ham ærgerlig 5. plads.

Det var for øvrigt få meter foran Jeff Nigel Lyngø-Grosen, som tog Yokohama SuperCup 200 sejren, efter at have ført hele heatet. Michael Holm kom hjem på andenpladsen, mens Orla Iversen fik endnu en 3. plads kørt hjem.

Foto: JJ Media
Jens Kristoffersen (32) og Tino Vang Jørgensen (22) havde flere gode dueller i weekenden. Selvom de to Seat racere er fra to forskellige generationer, matcher de hinanden ekstremt godt.

I Oldboysmesterskabet var Michael Holm igen den bedst placerede kører, foran Orla Iversen, mens Lars Christensen fik Seat Leon raceren kørt hjem på 3. pladsen.

Som om at der ikke havde været drama nok i afslutningen af Løb 2, så blev det om end endnu mere dramatisk på vej ned mod Sving 1.

Orla Iversen startede fra Pole Position, foran Michael Holm og Jeff Nigel Lyngø-Grosen, mens Tino Vang Jørgensen og Morten Christensen var de to første Yokohama SuperCup biler, da top 3 alle var Yokohama SuperCup 200 biler.

Foto: JJ Media
Martin Sørensen fik prøvet al den nyrenoverede racer af, og efter lidt bremseproblemer i kvalen, var han super hurtig resten af weekenden.

Uheldigvis flettede Christensen og Lyngø-Grosen hjul på vej ned mod Sving 1, hvilket sendte den sidstnævnte hårdt ind i autoværnet, med en ret store skade på venstre forhjørne af bilen, foruden et par bukkede ribben til den unge kører. Der skal lyde god bedring til Jeff fra klassen, og så håber vi at både han og bilen snart er køreklare igen. Morten Christensen måtte også udgå med en skadet Audi TTS, men kunne humpe tilbage til pitten.

Der kom dog Safety Car, da der også holdt en Yokohama 1600 Challenge bil i gruset. Den klasse delte banetiden med Yokohama SuperCup i forbindelse med Grand Prix Danmark, hvilket var lidt et forsøg, da de ikke selv havde fået banetid til Grand Prix Danmark i år.

Thue Henriksen var sluppet fri af al balladen, og kunne føre feltet an foran Martin Sørensen, og Jens Kristoffersen, hvilket holdt hele vejen i mål.

Michael Holm var tilbage som vinder af Yokohama SuperCup 200, foran Orla Iversen i den grønne BMW 525.

Holm tog ligeledes sejren i Oldboysmesterskabet, foran Iversen, og med Lars Christensen på P3.

Foto: JJ Media
Michael Holm var rimelig dominerende i Oldboysmesterskabet denne weekend, og var også med helt fremme i den sjove ende af Yokohama SuperCup 200, hvor han nu er i front af begge mesterskaber.

Weekenden gav en del ændringer i mesterskabet. Thue Henriksen er gået i føring, foran Jens Kristoffersen, mens Tino Vang Jørgensen lige nøjagtig holder fast i 3. pladsen, foran Oliver Rømer.

I Oldboysmesterskabet er Michael Holm gået i føring, foran Tom Jørgensen, mens Orla Iversen rykker direkte ind på 3. pladsen, foran Lars Christensen.

Foto: JJ Media
Teknikken drillede i både heat 1 og 2 for Kim Villebæk, men han kom godt igen i heat 3.

I Yokohama SuperCup 200 mesterskabet er Holm ligeledes gået i front, mens Tom Jørgensen, Jeff Nigel Lyngø-Grosen og Orla Iversen ligger indenfor få point af hinanden, i duellen omkring andenpladsen.

Der går ikke længe inden Yokohama SuperCup bilerne skal på banen igen. Den 3.-4. september bliver der kørt Night Race på Padborg Park, hvor klassens 3. løb slutter i tusmørket lørdag aften, hvilket bliver en helt ny oplevelse for kørerne.

Foto: JJ Media
Jeff Nigel Lyngø-Grosen er for alvor ved at finde sig til rette i VW Polo GTI raceren, indtil et ufrivilligt møde med autoværnet i heat 3. Vi ønsker ham alle god bedring, med de bøjede ribben, og den efterfølgende reparation af bilen.

Weekendens tre heats fra FDM Jyllandsringen kan for øvrigt genses på YouTube, via disse tre links:

https://www.youtube.com/watch?v=fWldmqhxqHI
https://www.youtube.com/watch?v=vBsHtKjtF5c
https://www.youtube.com/watch?v=5MrrHzUanOk