Nyheder

Yokohama SuperCup leverede fantastisk ræs

Yokohama SuperCup fik sat et fantastisk aftryk på Sommerløbet på Padborg Park, hvilket samtidig var åbningsløbet for klassen.

14 kørere havde taget turen til den sønderjyske bane, hvor der var en god blanding af Yokohama SuperCup kørere, men også Yokohama SuperCup 200 og Oldboyskørere. Fælles for alle, var at de scorede point til det generelle mesterskab, samt de respektive underklasser, hvor nogle af kørerne var tilmeldt.

Foto: JJ Media
Jens Kristoffersen (32) førte an i Heat 1, med blandt andre Thue Henriksen og Henrik Have Jakobsen (170) lige i hælene.

Den forsvarende mester Tino Vang Jørgensen var tilbage i sin Seat Leon Supercopa, og skulle forsøge at forsvare titlen. Han lå hårdt ud med Pole Position i kvalifikationen, som blev kørt lørdag formiddag. Jens Kristoffersen i Seat Ibiza var den næsthurtigst, mens Thue Henriksen i BMW 318ti Compact var 3. hurtigste bil.

Desværre måtte Ole Knudsen trække sig fra weekenden, efter kun 3 omgange. Der var et problem med Peugeot 307’eren, som pludselig ikke ville tage imod input fra den elektroniske speeder, og derfor var fuldstændig ustyrlig ude på banen. Derfor valgte Knudsen at læsse den på autotransporten igen, og tage den lange tur hjem til Sjælland uden ret mange racerkilometer under hjulene.

Foto: JJ Media
Det var desværre en kort weekend for Ole Knudsen, som døjede med elektroniske problemer på racerbilen

Lørdag eftermiddag skulle weekendens første løb køres. Her var drama fra start, da Tino Vang Jørgensen kom meget skidt fra land, og blev overhalet af både Jens Kristoffersen og Thue Henriksen inden det første sving. Henrik Have Jakobsen lå og pressede meget hårdt på, og havde kortvarigt også den grønne Lexus IS200 snude foran, inden Tino fik kæmpet sig tilbage.

Herefter duellerede Kristoffersen, Henriksen og Jørgensen gennem alle løbets 15 omgange, men det lykkedes ikke nogen at få det helt store overtag, så derved kunne Jens Kristoffersen tage sin første sejr indenfor asfaltbanesporten, siden han debuterede i 2019.

Foto: JJ Media
Tom Jørgensen (217) og Jeff Nigel Lyngø-Grosen (273) havde kæmpede intenst igennem løb 1.

Tom Jørgensen og Jeff Nigel Lyngø-Grosen havde en fantastisk duel i Yokohama SuperCup 200, hvor Jeff flere gange var helt oppe på siden af Tom, men måtte flette ind bagved, da han lige manglede en meter i at være helt forbi. Michael Holm fik kørt VW Polo raceren hjem på 3. pladsen.

Desværre var weekenden slut for Kurt Poulsen, kort tid efter løbet var sat i gang. Et eller andet omkring gearkasse eller differentialespæret på raceren knækkede da han satte i gang, og måtte derfor humpe i pit for meget reduceret hastighed. Heldigvis nåede alle bagvedkørende at undvige.

Dermed mistede vi ikke blot en Yokohama SuperCup 200 kører, men også en udfordrer til Tom Jørgensen og Michael Holm i Oldboysmesterskabet – som ligeledes sluttede med Jørgensen foran Holm i heat 1.

Foto: JJ Media
Kurt Poulsen måtte læsse bilen på traileren allerede efter løb 1, da VW Polo raceren ikke havde ret meget fremdrift på grund af problemer omkring gearkassen/spæret på bilen.

Mens lørdagen havde været utrolig varm, med sol fra en næsten skyfri himmel, skiftede vejret markant til søndagen. Det havde regnet søndag morgen, og de første klasser som var på banen, var ude på regndæk. Banen tørrede dog hurtigt op, så omkring halvdelen af Yokohama SuperCup feltet kørte på banen med regndæk, mens den anden halvdel kørte ud på tørvejrsdæk.

Tom Jørgensen startede fra Pole Position, i kraft af at han sluttede 8’er generelt i det første heat, mens Kim Villebæk startede ved siden af, i første startrække.

De to kørere havde satset på regndæk, men blev begge overrumplet af Oliver Rømer, der var startet P3, og ligeledes på regndæk. Det var klart det bedste valg i første halvdel af løbet, indtil deres regndæk stille og roligt begyndte at blive for varme, på den næsten fuldstændig optørrede asfalt. Det betød at Tino Vang Jørgensen og Brian Johannesen på tørvejrsdæk kom stormende bagfra, efter en noget stille start på heatet for dem. Jens Kristoffersen var også på regndæk, men det lykkedes ham at holde lidt mere liv i dem, og endda få overhalet holdkammerat Rømer, som ellers havde ført de første 8 omgange af løbet.

Foto: JJ Media
Oliver Rømer (31) tog føringen af heat 2 med det samme. Han måtte dog kæmpe med meget varme regndæk mod slutningen af løbet.

Et par omgange før mål fik Jørgensen overhalet både Rømer og Kristoffersen på samme omgang, og gik dermed i føring af løbet, Uheldigvis var der en Gul Flagzone, som Tino overså, mens de lå tre mand side om side ned mod Yokohama hårnålen. Så selvom det var Tino Vang Jørgensen, der passede målflaget først, blev han efterfølgende idømt 20 sekunders tidsstraf, og sendt tilbage på P5.

Det betød at Jens Kristoffersen kunne tage weekendens anden heatsejr, foran Thue Henriksen og Brian Johannesen, som blot var 0,045 sekund fra hinanden, mens Oliver Rømer fik reddet de fuldstændig mørbankede regnvejrdæk hjem på en 4. plads.

Foto: JJ Media
Jens Jensen (86) stillede op i den noget undermotorisede Peugeot 106 Rallye, men det var dog ikke motoren som gav ham kvaler i heat 2 og 3, men til gengæld en trækaksel, som endte med at knække halvvejs gennem det 3. løb.

Michael Holm havde satset rigtig på tørvejrsdæk, hvilket betød at han ikke blot tog sejren blandt Yokohama SuperCup 200 kørerne, men også blandt Oldboyskørerne. I begge tilfælde blev Tom Jørgensen toer, mens Jeff Nigel Lyngø-Grosen missede en podieplacering, da hans transponder var holdt op med at virke, efter en lille tur i sandkassen, med dertilhørende skader på fronten. Derved blev han ikke klassificeret, da den havde registret mindre end 75% kørt løbsdistance.

Banen var fuldstændig tør til weekendens sidste heat, så der var ikke nogen tvivl om at alle skulle på slicks.

Tom Jørgensen holdt igen på Pole Position, foran Michael Holm, men de knap så kraftfulde Yokohama SuperCup 200 biler kunne ikke accelerere ligeså hurtigt som de bagfrakommende Tino Vang Jørgensen og Henrik Have Jakobsen. De to kom som skudt ud af en kanon, og tog en 1-2 føring ind i Sving 1, og kunne holde de placeringer hele vejen gennem løbet, uden nævneværdig modstand.

Foto: JJ Media
Kim Villebæk (12) var en af kørerne på regndæk i løb 2, og tog enhver chance for at få kølet dækkene. Her i duel med Michael Holm (26) og Jeff Nigel Lyngø-Grosen (273).

Til gengæld blev der dystet omkring 3. pladsen. Først var Jens Kristoffersen oppe på P3, men havde været lige frisk nok på koblingen under starten, så han blev idømt to strafbaner for tyvstart. Derefter var Oliver Rømer oppe på tredjepladsen, inden Thue Henriksen fik kæmpet sig forbi, og kunne holde den placering hele vejen til målflaget.

Der blev virkelig gået til makronerne i Yokohama SuperCup 200, hvor Tom Jørgensen og Michael Holm kæmpede side om side gennem størstedelen af de 13 omgange. Jørgensen fik godt lukket af for alle angrebsforsøg, og kunne dermed snuppe endnu en sejr i både Yokohama SuperCup 200, men også som bedste Oldboyskører. Jeff Nigel Lyngø-Grosen måtte desværre give afkald på en 3. plads, da loggerkortet var faldet ud af hans datalogger, hvilket var virkelig surt show for debutanten i klassen.

Foto: JJ Media
Japansk vellyd, tryllet sammen i Brædstrup. Ja, det er opskriften på den skriggrønne Lexus IS200, som Henrik Have Jakobsen (170) selv har ombygget til racer.

Efter weekendens kørsel er Jens Kristoffersen førende i Yokohama SuperCup, fire point foran Thue Henriksen, og med Tino Vang Jørgensen på 3. pladsen.

I Yokohama SuperCup 200 har Tom Jørgensen en 4-points føring over Michael Holm, mens Jeff Nigel Lyngø-Grosen og Jens Jensen ligeledes har scoret point. Kurt Poulsen, Ole Knudsen og Michael Nymark måtte desværre forlade weekenden helt pointløs, da de ikke så målflaget i nogle af løbene.

Foto: JJ Media
Michael Nymark (276) døjede meget med skidt i brændstof systemet, og dertilhørende motorproblemer, som ødelagde alle tre løb for ham, så han desværre ikke så målflaget på noget tidspunkt i weekenden.

I Oldboysmesterskabet er Tom Jørgensen blot to point foran Michael Holm, hvor de to er stukket af sted fra Kurt Poulsen og Ole Knudsen, som også skulle have scoret point til det mesterskab, hvis ellers mekanikken ville have leget med.

Foto: JJ Media
Thue Henriksen (68), Tino Vang Jørgensen (22) og Brian Johannesen (66) havde en fantastisk kamp i heat 2, hvor Henriksen var på regndæk, mens de to sidstnævnte begge var på slicks.

Weekendens tre heats kan for øvrigt genses på YouTube, via disse tre links:Nu står den på sommerferie for alle Yokohama SuperCup kørerne, inden den intense efterårssæson med 4 løb starter med Grand Prix Danmark den 20.-22. august på FDM Jyllandsringen.