Nyheder

Yokohama SuperCup sæsonen starter i Padborg

Yokohama SuperCup 2021 sæsonen starter endelig op i den kommende weekend på Padborg Park.

Sæsonstarten blev udskudt fra april til nu, på grund af de COVID-19 restriktioner, som stadig var til stede i april måned. Heldigvis er der lukket så meget op nu, at der kan afvikles en næsten normal løbsweekend.

14 biler har i skrivende stund tilmeldt sig weekenden, hvilket er en god tilslutning til det flyttede arrangement.

Den forsvarende mester Tino Vang Jørgensen skal forsøge at forsvare titlen. Det har lidt været traditionen, at hvis sidste års mester stillede op i serien igen, ja så blev det også til titelforsvar. Det så vi tidligere med Nicholai Eberhard i 2012/13, Kim Lund i 2015/16 og Michael Vesthave Jr. i 2017/18.

Der er dog en flok kørere, som gerne vil forsøge at forhindre dette forsvar.

Kigger vi ned over listen, i nummerrækkefølge, er de to Seat Ibiza kørere Oliver Rømer og Jens Kristoffersen helt klart nogle bud. Det er anden sæson, at de skal køre i klassen, og ikke mindst bilerne, så de håber på at erfaringer fra 2020 kommer til at udmønte sig i en masse pokaler i år. Bilerne har i hvert fald vist at de kunne være med helt fremme, da Rene Juncker Povlsen vandt mesterskabet i 2019 i den ene af holdets biler, mens Allan Ørgaard Kristensen sluttede toer i den anden.

Brian Johannesen har tidligere kæmpet med helt oppe i toppen af Yokohama 1600 Challenge, men vendte tilbage til asfaltbanerne i 2020 i en VW Polo GTI, som tidligere har været med helt oppe i toppen af mesterskabet. Bilen er dog stadig meget ny for ham, og han mangler endnu at få testet nogle ændringer, som han foretog efter Padborg Park løbet i efteråret 2020, da sæsonfinalen blev kørt på våd asfalt på FDM Jyllandsringen.

Jens Kristoffersen sluttede firer i Yokohama SuperCup mesterskabet 2020. Det går han og teamet efter at forbedre i 2021.
Foto: JJ Media

Thue Henriksen er tilbage med sin trofaste BMW 318ti Compact, som han har nørklet med, og forbedret og forbedret gennem de seneste mange sæsoner. Han var på vej mod et topresultat i mesterskabet, indtil regnvejret ved finaleløbet ikke rigtig hjalp ham.

Henrik Have Jakobsen har forbedret sin Lexus IS200, og lagt en helt ny motor i den til denne sæson. Den viste sig lynende hurtig tidligere på året, og kan han bringe den fart med over i Yokohama SuperCup, for så bliver han meget giftig.

Vi har dog også Yokohama SuperCup 200, for de knap så kraftfulde biler, på maksimalt 200hk. Udover de scorer point til deres eget mesterskab, scorer deltagerne samtidig til det generelle, og kan derfor potentielt overraske.

Kim Villebæk stiller op i den grønne VW Polo AW GTI, som han byggede forud for 2020 sæsonen. Han er stadig ved at fintune bilen, og håber på at få en weekend med stabilt vejr, så han kan se forbedringerne fra gang til gang.

Michael Holm gjorde et hæderligt comeback i dansk motorsport i Yokohama SuperCup i 2020, efter 10 års pause fra sporten. Han har en af de gamle trofaste VW Polo Cup biler, som han og teamets mekanikere stadig skal finde alle de små tricks på. Han vandt dog det allerførste Yokohama SuperCup 200 løb, efter kategoriens indførsel i 2020, og vil prøve at gentage dette, denne weekend.

Jens Jensen er tilbage på banerne i den blå Peugeot 106 Rallye, som han har kørt i siden 2010. Han har dog holdt en lille pause i de seneste år, med kun få, udvalgte løb, så han vil bruge weekenden på at komme op i fart igen, og håber på at mekanikken holder hele weekenden igennem, da bilen drillede lidt sidste gang han var ude at køre.

Thue Henriksen håber med garanti på tørvejr i weekenden, da han viste imponerende fart på tør asfalt, da Yokohama SuperCup kørte på Padborg Park i september 2020.
Foto: JJ Media

Tom Jørgensen har primært kørt i Youngtimer klassen, men vil nu prøve en weekend i Yokohama SuperCup 200, med en forhåbning om at BMW E46 raceren kan kæmpe med omkring podieplaceringerne. Han starter sin 5. sæson indenfor asfaltbanesport, efter tidligere at have kørt Motocross, og er stadig ved at finde sig tilrette på banerne – men er efterhånden ved at knække koden, til at kunne være med helt fremme.

Kurt Poulsen er en af veteranerne i Yokohama SuperCup. Han har deltaget on/off i klassen gennem mange sæsoner, sideløbende med Youngtimer klassen, hvor han har været konkurrent til Tom Jørgensen. Han er endnu en kører, der har valgt en VW Polo Cup bil, som han efterhånden har kørt en del sæsoner i.

Jeff Nigel Lyngø-Grosen er til gengæld en helt ny mand på asfaltbanerne. Han har overtaget sidste års mesterbil i både Yokohama SuperCup 200 og Oldboysmesterskabet, som han har købt fra Bjarne Haa Rasmussen. Jeff kørte en enkelt løbsweekend i den tilbage i maj måned, som ligeledes var på Padborg Park. Så han har kørt sig en lille smule varm, og endte faktisk på podiet i et af Youngtimer løbene. Så han er bestemt værd at følge i Yokohama SuperCup 200 2021.

Michael Nymark er tilbage med den flotte BMW E36 GTR, som han har brugt rigtig mange timer på. Han døjede lidt med motorstyringen i 2020, men har puslet omkring bilen gennem vinteren, og håber at de problemer er løst. Han sluttede toer i Yokohama SuperCup 200 2020, og er derfor oplagt titelkandidat i år.

Michael Holm håber på at kunne tage flere pokaler med hjem fra denne weekend, i både Yokohama SuperCup 200 og Oldboysmesterskabet, ligesom han gjorde tilbage i september 2020 til Light Race.
Foto: JJ Media

Sidst men ikke mindst, har vi Ole Knudsen. Ole har nærmest været synonym med en lille orange Peugeot 106 GTI, men har også haft en Peugeot 307 til at stå i garagen i efterhånden en del år. Den har han ikke fået kørt helt så meget i, som han egentlig gerne ville, men nu hopper han ind i Yokohama SuperCup 200 mesterskabet, med en bil som papiret bør kunne gøre sig rigtig godt.

Der er også et Oldboysmesterskab, som Michael Holm, Tom Jørgensen, Kurt Poulsen og Ole Knudsen skal kæmpe om denne weekend.

Det bliver muligt at følge weekendens begivenheder på Padborg Park, hvor der bliver livestreamet på https://www.youtube.com/SuperGTdanmark. Her skal klassen sende en stor tak til Momentum Racing, som har valgt at sponsorere denne streaming til klassen.

Kørerne er efterhånden ved at blive rundtosset af at tjekke vejrudsigter. Hver gang man finder en ny, kommer den med en helt anden melding, end alle de foregående. Så ingen kan sige om det bliver en tør, delvis våd, eller pladdervåd weekend. Så det må vi tager som tingene kommer.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Kvalifikation 10.55
Løb 1 17.10

Søndag
Løb 2 11.05
Løb 3 14.50